Nye farger og ny optikk fra Pentax

Vi vet ikke hvem Pentax prøver å fri til med de nye fargene på speilreflekskameraet K-S1, men menn med hår på brystet er det neppe. Mer interessant er det at de også lanserer et nytt objektiv.
De nye utgavene av K-1S tilhører det Pentax kaller "Sweets collection", og fargene du kan velge mellom er Strawberry Cake, Blue Cream Soda og Lime Pie – altså rødt blått og grønt. Ellers er kameraet den samme K-1S som vi omtalte 2. september i år, og det er ingen grunn til å skue hunden på hårene. Dette er nemlig ikke et leketøy, og kameraet har absolutt interessante spesfikasjoner. For å unngå å gjenta oss selv, anbefaler vi likevel at du leser artikkelen om K1-S her

Universalobjektivet
HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR er navnet på et nytt objektiv som lanseres samtidig med sukkertøykameraene, og som ser ut til å være et allsidig reise- og hverdagsobjektiv med en brennvidde som tilsvarer 24,5–130 mm på et fullformatkamera. Det betyr skikkelig vidvinkel i den ene enden og en utmerket brennvidde for portretter i den andre. Konstruksjonen består av 16 linser i 12 grupper. To av linseelementene er i ED-glass, og tre er asfæriske. Konstruksjonen skal redusere sfærisk og kromatisk forvrengning, og alt glass har Pentax HD-antirefleksbehandling. Frontelementet har også noe Pentax kaller SP-coating ("Super Protect") som skal gjøre det lettere å holde glasset rent. I tillegg har objektivet Quick Shift-fokus som gjør det mulig å skifte mellom manuell fokus og autofokus uten å ta øyet fra søkeren, og objektivet er værsikret – i motsetning til K-1S, men i likhet med mange andre Pentax-kameraer. Vekten er 517 gram (med solblender).

Pris og tilgjengelighet
De tre Pentax K-1S-modellene i "Sweets collection" koster 5199 kroner, inkludert en 18–55 mm standardzoom. HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR får en veiledende pris på 6699 kroner og leveres i tradisjonelt svart.
Pentax -
Pentax
K-1S: Nå i enda flere farger
Pentax -
Pentax
16–85 mm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu