Ekstra tøffe minnekort

De nye SD-kortene fra Delkin heter "Black", og da sier det seg nesten selv at det er noe ekstra med dem.
De færreste ofrer minnekortene noen større tanke, så lenge de virker, men det bør man nok gjøre, spesielt hvis man jevnlig utsetter dem for forhold som ikke er særlig gunstige for finelektronikk. Black Delkin er i hvert fall en serie av minnekort beregnet på profesjonell bruk og særdeles røff forhold.

Robust og rask
Dette er kort du kan tråkke på, glemme igjen i et bilvindu på en varm sommerdag eller ha med til Sydpolen. De tåler punktbelastninger på over 20 kilo og har en arbeidstemperatur på mellom -40 og +85 grader. I tillegg er de støv- og vanntette og tåler å ligge i vann i opptil 72 timer.
Hastighetsklassifiseringen er UHS I (Speed Class 3). Det innebærer en garantert kontinuerlig skrivehastighet på minst 30 MB/s, men Delkin oppgir at skrivehastigheten kan overstige 80 MB/s. Overføringshastigheten er oppgitt til 99 MB/s. Det vil si at kortene bør være som skapt for store råfiler og HD-video.

Livstidsgaranti
De svarte SD-kortene har livstidsgaranti, men Delkin tilbyr også en 48-timers erstatningstjeneste der produsenten sender et nytt kort sammen med en frankert konvolutt til det defekte kortet, uten å stille spørsmål, forutsatt at kortet er registrert hos Delkin. Det er nok en mager trøst hvis du nettopp har kommet ut av kampsonen og oppdager at kortet ikke virker, men det viser i hvert fall at produsenten har tillit til produktet.

Pris og tilgjengelighet
Black SD-kortene fås i størrelser på 32, 64 og 128 GB – hvis du får tak i dem i det hele tatt. Foreløpig fås nemlig kortene kun kjøpt i fysiske butikker, ikke på nett, og Delkin oppgir heller ikke pris.
Delkin -
Delkin
Krigsfotografens førstevalg?

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu