Ny toppmodell fra Metz

Med et ledetall på 64 ved ISO 100 og en brennvidde på 200 mm, konkurrerer den nye toppmodellen Mecablitz 64 AF-1 med markedets kraftigste kompakte kamerablitser.
Metz lanserer etterfølgeren til Mecablitz 58 AF-2 og har beholdt fordelene med denne, blant annet utfyllingsreflektor, autofunksjoner og TTL-styring. I tillegg er flere funksjoner videreutviklet og forbedret.

Raffinert kraftpakke
Som navnet antyder, er ledetallet økt til 64 ved ISO 100, og dermed er blitsen blant de kraftigste kompaktblitsene på markedet. Motorzoomen dekker et område på 24–200 mm. Bearbeidingen og den mekaniske konstruksjonen er også forbedret, blant annet når det gjelder motorzoomen og det vribare reflektorsystemet.

Berøringsskjerm
Den mest iøynefallende forskjellen er likevel den store, bakgrunnsbelyste og berøringsfølsomme fargeskjermen med automatisk 90-graders rotasjon, slik at man ser symbolene på skjermen riktig vei også når man tar bilder i stående format.

Kompatibilitet
Som alle Metz-blitser er også nykommeren tilpasset digitalkameraer fra "ledende produsenter". Det finnes allerede versjoner for Canon og Nikon. Versjoner for Olympus, Panasonic, Leica, Pentax og Sony kommer etter høstens Photokina (i september). Blitsens firmware kan oppdateres via en USB-kontakt.

Pris og tilgjengelighet
Norsk pris er ennå ikke klar, men 3500–3900 kroner er en kvalifisert gjetning basert på prisen i Tyskland og prisen på forgjengeren. Metz Mecablits 64 AF-1 er i salg fra midten av august.
Metz -
Metz
Kompakt, men kraftig
Metz -
Metz
Berøringsskjermene erobrer stadig nye områder

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu