Spesialutgave av Pentax K-3

Etter tildelingen av TIPA-prisen 2014 for årets beste i kategorien "digital speilrefleks for eksperter", markerer Ricoh Imaging begivenheten med en spesialversjon av kameraet.
Dette er ikke den første spesialutgaven av Pentax K-3. Det finnes allerede en sølvfarget "Limited Edition", men eksklusivitet er et velprøvd og effektivt salgsargument, og TIPA-prisen har altså gitt Ricoh Imaging et påskudd til å lage én spesialversjon til, nemlig K-3 Prestige Edition, i en tøff blågrå farge og begrenset til 2000 eksemplarer.

I tillegg til den våpengrå fargen, som skal stå særdeles godt til både svarte og sølvgrå objektiver, får du to batterier, batterigrep i samme farge som huset, og en kamerarem med påskriften "2014 TIPA BEST DIGITAL SLR EXPERT". Foreløpig siste firmware-versjon (1.10) er allerede installert. Batterigrepet gjør det mulig å bruke begge batteriene samtidig og på den måten øke batterilevetiden.

Ellers er kameraet identisk med den vanlige utgaven av Pentax K-3. Det betyr at det har omfattende beskyttelse mot vann og støv takket være ikke færre enn 92 pakninger som skal holde innmaten tørr og ren. Og teknikken er spennende nok. Du får en bildebrikke i APS-C-format med en oppløsning på 24 megapikser, men uten lavpassfilter. For å unngå moiré har Pentax i stedet gjort det mulig å benytte "sensorshift"-teknologien som motvirker bevegelsesuskarphet, til også å kunne simulere et lavpassfilter og redusere moiré. Løsningen gjør at det i praksis er mulig å slå "lavpassfilteret" på og av etter behov.

Viktigste tekniske data:
Bildebrikke: 24 MP CMOS i APS-C-format, uten lavpassfilter. Innebygd bildestabilisering og moiré-kompensasjon.
Autofokus: SAFOX XI med 27 målesoner
Søker: Optisk med 100 % dekning
Serieopptak: 8,3 bilder per sekund
Prosessor: PRIME III
ISO-omfang: 100–51 200

Utfyllende tekniske data finnes på:
http://www.ricoh-imaging.co.uk/en/digital-slr/specificati...ns/K3.html

Pris og tilgjengelighet:
Norsk pris er ennå ikke fastsatt, men Pentax K-3 Prestige Edition er i salg fra september. Pakken inneholder også batterigrep, to batterier og spesialrem.





Pentax -
Pentax
Den blågrå fargen kalles "gun metal" …
Pentax -
Pentax
… men teknisk sett er dette en vanlig K-3

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roger P.
Utfyllende data finnes på Ricohs nettside? Pentax=Ricoh?
9.8.2014
Kjersti N.
Ja takk, veldig smekker den der :)
6.8.2014
Hermod O.
Tja, smaken er som baken - men denne utgaven tiltalte meg ikke.....

jeg får holde meg til min Fuji S5Pro inntil videre.....
1.8.2014
Rune N.
Utseendet er aldeles nydelig.
Synd jeg allerede har K3
30.7.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu