Benro med nye reisestativer

Kompakte mål og lav vekt skal gjøre Benro iTrip IT15 og IT25 til attraktive turkamerater for fotografer.
Vi trodde faktisk, og håpet vel egentlig, at trenden med å sette en liten "i" foran navnet på alle tenkelige tekniske dingser var i ferd med å gå over, men navnet skjemmer ingen. Benro lager gode stativer, og da får vi heller leve med at de har valgt å kalle noen av dem "iTrip".

Mål og vekt
Mål og vekt er alfa og omega når det gjelder stativer som skal være med på tur, og det skal vel strengt tatt alle andre stativer enn de som brukes i studio. I dette tilfellet veier salgsargumentene henholdsvis 1,26 og 1,61 kilo for de to aluminiumsstativene IT15 og IT25. Begge har en mekanisme som gjør det mulig å slå bena sammen 180 grader over stativhodet, slik at sistnevnte blir liggende mellom stativbena. Dermed blir hele stasen kun 39,5 cm (IT15) og 41,5 cm lang (IT25).

Detaljene
Bena kan låses i tre vinkler og gir en maksimal arbeidshøyde på hhv. 147,5 cm (IT15) og 154,5 cm (IT25). Ett av bena kan skrus av og brukes som ettbensstativ. I så fall kan det medfølgende stativhodet festes direkte på dette, eller man kan skjøte på med midtsøylen for en arbeidshøyde på opptil 143 cm (IT15) eller 152 cm (IT25). Midtsøylen er for øvrig utstyrt med en krok der man kan henge en stabiliserende vekt. Søylen kan også snus opp-ned for fotografering i froskeperspektiv, og stativhodet er utstyrt med plate for hurtigkobling.

Tilgjengelighet og pris:
Stativene leveres med veske og kulehode, er i salg fra slutten av august og vil koste kr 1295 for iTrip IT 15 og 1495 for IT25.

Benro -
Benro
Allsidighet i et lite stativ

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Frode O.
Min erfaring med carbonstativer er at det er mest å hente på 'store' stativer, hvor vektforskjellen blir mer merkbar. Jeg har stativer i både carbon og alu.

Jeg kjøpte et sånt kompakt reisestativ fra Mefoto for vel et halvt år siden, og da valgte jeg er stativ i alu. For meg utgjorde ikke vektforskjellen (kun 200g) nok til å forsvare prisforskjellen mellom stativet i carbon og alu.
31.7.2014
Stefan B.
Hvorfor slippes ikke disse i carbon samtidig?
Eller er carbon en liten hype?
26.7.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu