Mobil og trådløs lagring

Husker du de bærbare og kostbare harddiskene med innebygd skjerm fra blant annet Epson? Buffalo lanserer en mer tidsriktig løsning for lagring av bilder når du er på farten – også når du ikke har tilgang til datamaskin.
Nettverks- og lagringsleverandøren Buffalo lanserer en ekstern harddisk som virker svært lovende, ikke minst for fotografer på farten, spesielt for de gangene man gjerne vil slippe å dra på en tung bærbar maskin. Bildene kan du se på en telefon eller et nettbrett.

Oppladbart batteri
MiniStation Air 2 er en kompakt sak med en kapasitet på 500 eller 1000 GB, som er uviklet for å fungere helt uten kabler. Den er utstyrt med et innebygd og oppladbart batteri som holder det gående i opptil tolv timer med kontinuerlig drift, og som også kan brukes som nødlader til mobiltelefonen.

Egen WiFi
En annen interessant løsning er den innebygde WiFi-funksjonen som gjør det mulig å sette opp et lokalt trådløst nettverk for overføring av bilder til og fra enheten. Alle typer filer kan overføres via DNLA til opptil tre kompatible enheter, for eksempel en tv eller en trådløs skriver. Vil du ha raskere overføring, kan du alltids koble til en USB 3.0-kabel.

iPhone og Android
En åpenbar fordel med å lagre direkte på pc er at man kan se bildene med det samme. Takket være apper for iPhone og Android, kan man det også med Buffalo MiniStation Air, og telefon eller nettbrett har man gjerne med seg. Begge appene er gratis.


Pris og tilgjengelighet:
Buffalo MiniStation Air 2 er tilgjengelig nå, og prisen er 1124 kroner for 500 GB og 1399,- for 1 TB.

Buffalo -
Buffalo
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Terje A.
Denne duppeditten krever altså at man drar på en Ipad.......eller en såkalt Smart Tullefån :-) Thank You Very Much, min netbook PC kan brukes til mye mer, og tar ubetydelig mer plass enn en Smart Tullefån, enn si en Ipad :-) Og så koster den MYE mindre :-))) Med innebygd kortleser og ellers innebygd alt :-)
15.7.2014
Marek Z.
Ja, det stemmer slik du skisserer. Man setter inn SD kortet og en minnepenn (Verbatim støtter også harddisker via USB, Kingston kun minnepenner), og deretter kan man kopiere fra SD kort direkte til USB-minne via de respektive appene. Da er backup'en på plass. Deretter overfører jeg bildene til iPad'en vi SD-kortleseren til Apple. Den importerer både RAW og JPG. Deretter importerer jeg bildene til LR. Det stemmer at LR ikke støtter RAW, defor kan du bare jobbe med JPG filene. RAW er likevel lagret på iPad'en i bilderullen, slik at du har to kopier av disse (1 på iPad, 1 på ekstern disk (jeg tar også en 3dje kopi). Det finnes plugins som lar deg synkronisere metatdata og endringer du gjør i LR mobile til RAW filene når du importerer dem til desktop, slik at du ikke mister noe av det du gjør med bare JPEG'ene.
3.7.2014
Morten L.
Takk for gode tips, Marek. Fungerer det altså slik at du kobler til flash/HD til Mediashare/MobileLite og så kan kopiere direkte fra SD-kortet organisert ved hjelp av appen på iPad'en, men uten å mellomlagre bildene på iPad'en først?

Ang. det siste du nevner, har du da overført bildene til bilderullen på iPad'en? I raw-format? Slik jeg har skjønt det (uten at jeg selv har testet LR Mobile enda) kan man foreløpig ikke synce raw-bilder fra LR Mobile til LR på PC?
3.7.2014
Marek Z.
@Morten Lien du kan trolig kopiere bilder fra den dedikerte appen på iPad'en til harddisken. Altså må bildene først være overført. Når det gjelder å ta backup av minnekortet på reise uten å ha med laptop, anbefaler jeg "Verbatim MediaShare" eller "Kingston MobileLite Wireless Reader". Man må legge til eget minne (via flash eller harddisk), men ellers så fungerer løsningen slik du ønsker. Bruker dette selv, og har på denne måten backup på reise til bildene som også er overført til Lightroom på iPad'en.
3.7.2014
Morten L.
Mulig jeg har misset noe, men hvordan kan man "lagre bilder når man er på farten" som det står i artikkelen? Ingen SD-kortleser såvidt jeg kan se? Kan man lagre raw-filer via Camera Connection Kit og iPad-appen til harddisken? Det hadde i så fall vært nydelig, jeg er på utkikk etter en måte å ta backup av bildene på minnekortet på reise uten å ha med laptop!
27.6.2014
Morten W.
Godt poeng, Thomas. Det skal vi rette på:

http://www.buffalo-technology.com/en/products/storage-dev...iontm-air/

Vh
Morten Wendel
27.6.2014
Thomas E.
Jeg savner en link til produsent på sånne artikler
27.6.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu