Nye småstativer fra Manfrotto

Når satte du sist kameraet på stativ? Har du i det hele tatt et brukbart stativ som egner seg for et lite og lett kamera? Hvis ikke lanserer Manfrotto nå tre nye, små og smarte med tre bein, og ett med ett bein. I rosa, hvis du vil.
De fleste av oss bruker nok stativet altfor sjelden. Og det er synd. Stativet har noen åpenbare fordeler, som at man kan bruke lange eksponeringstider ved lav ISO, men den viktigste er kanskje likevel at man tar seg mer tid. Tid til å se og til å komponere. Stativet gjør det mer omstendelig å fotografere, og det kan være en god ting.

En like åpenbar ulempe med stativ, er at de er tunge og store å dra på, men i det siste har vi sett stadig flere små, lette og ikke minst ganske lekre stativer. For det er med stativer som med resten av utstyret; det skal helst være noe å se på og ta på. Fine ting, liksom. Og Manfrotto har en viss tradisjon for å lage fine ting. Nå presenterer de tre kompakte reisestativer, og ett ettbeinsstativ:

Compact Light:
Det minste stativet i serien er beregnet på kompakte systemkameraer. Det er 39,8 cm høyt i sammenslått tilstand, og veier 0,81 kilo. Beina består av fire seksjoner og har hurtiglås. Maksimal høyde er 131 cm. Stativet har kulehode med skrulås.

Compact Action:
Mellomstørrelsen er beregnet på kompakte speilreflekskameraer. Det har et hode med pistolgrep for å gjøre det lettere å følge raske bevegelser, enten du tar stillbilder eller video, og det finnes en knapp for å velge mellom stillbilde- og videomodus. Hodet har en ny type rund hurtigkobling som skal gjøre det raskere og enklere å feste og løsne kameraet. Stativet er 45,3 cm sammenslått, har en maksimal høyde på 155 cm og veier 1,16 kilo.

Compact Advanced:
Det største av disse småstativene har et tradisjonelt treveishode med høy presisjon, og er laget for kompakte DSLR-kameraer med påmontert standard-zoom. Det er 44 cm sammenslått, kan strekkes ut til en høyde på 165 cm og veier 1,42 kg.

Compact Monopod:
Ettbeinsstativet i denne serien er beregnet på kompakte systemkameraer. Det har et ergonomisk håndtak, håndleddsrem og en sammenslått størrelse på 39 cm. Det blir maksimalt 145,5 cm høyt og veier 0,33 kg.

Pris og tilgjengelighet:
Alle de fire stativene fås i svart eller hvitt. De to minste fås også i en kombinasjon av rødt og grått, mens Compact Light og Compact Monopod også finnes i rosa. Bæreveske og en adaptorplate for Sony Nex 5R/5T ligger også i esken. Prisen er fra 229 kr for Compact Monopod, og produktene er i salg nå.


Manfrotto -
Manfrotto
Fås også i svart ...
Manfrotto -
Manfrotto
… eller rødt …
Manfrotto -
Manfrotto
… eller rosa

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu