Fisheye fra Lensbaby

Lensbaby lager lekne ting til en overkommelig pris. Nå lanserer de en fisheye på 5,8 mm med 185 graders bildevinkel for APS-C-formatet.
Fisheye-objektiver har tradisjonelt vært forbeholdt de aller ivrigste eller dem som har helt spesielle behov for et objektiv som gir de karakteristiske runde bildene med en bildevinkel på rundt 180 grader. Men nå kommer Lensbaby med et rimelig alternativ, foreløpig for Canon og Nikon.

Rå nærgrense
Objektivet er laget for APS-C-formatet og gir et sirkulært bilde tilsvarende 185 grader. Objektivet kan brukes på et fullformatkamera, men da tegnes en mindre bildesirkel på brikken. Nærgrensen ligger på rundt seks millimeter, og dermed bør man kunne få makrobilder helt utenom det vanlige. Den polerte innsiden av objektivrøret bidrar til interessante refleksjoner rundt selve bildet. Det finnes imidlertid ingen form for elektronisk kommunikasjon mellom objektivet og kameraet. Man må fokusere manuelt, og man må nøye seg med blenderprioritert automatikk eller manuelle innstillinger for å få riktig eksponering.

Tekniske data:
Fatning: Canon EF / Nikon F
Brennvidde: 5,8 mm
Bildevinkel: 185 grader
Maks. blender: f/3.5
Min. blender: f/22
Nærgrense: Ca. 6 mm

Pris og tilgjengelighet:
Vi har ennå ikke sett objektivet i norske butikker, men orker du ikke å vente, er prisen hos amazon.com USD 299,-


Lensbaby -
Lensbaby
Lensbaby -
Lensbaby

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu