Smart blitsadapter fra Hensel

Nå kan du bruke alle reflektorer og softbokser fra Hensel på en vanlig kamerablits. Kjekt – i hvert fall hvis du allerede har slikt utstyr fra Hensel.
Adapteret veier nesten en kilo og skal gi en solid kobling mellom en hvilken som helst vanlig blits av typen som ellers monteres i blitsskoen på kameraet, med eller uten påmontert radioutløser. Adapteret har sin egen blitssko av metall montert på en skinne som kan justeres i høyden, og som dermed kan tilpasses åpningen for blitsen. Softboksen eller reflektoren monteres på en 10 cm EH-ring. Standard, vippbart feste for lampestativ og holder for paraply er innebygd. Skinnen der blitsen monteres, kan klappes sammen for transport.

Det er ingen dum tanke å kunne bruke vanlige blitser av den typen man normalt monterer på kameraet, sammen med softbokser og reflektorer av studiotypen. Som regel gir disse blitsene mer enn nok lys for portrett- og produktfoto, og mange har flere slike blitser liggende.

Sjansen for at du også har reflektorer og softbokser fra nettopp Hensel liggende, er nok noe mindre. Har du ikke det, må de også kjøpes, og med tanke på at det – riktignok tyskproduserte og utvilsomt solide – adapteret koster rundt 1860 kroner, er det neppe kostnadseffektivt å bygge opp et helt studio på denne måten. Trenger du derimot et ekstra blitshode i et eksisterende studiooppsett, kanskje med softbokser fra Hensel, kan det være en rimelig og ikke minst fleksibel løsning. Det samme gjelder for location-fotografering der du vil bruke én eller flere eksterne blitser med bløtere lys enn du får fra en vanlig kamerablits uten softboks.

Nøkkeldata:
Blitsadapter for alle softbokser og reflektorer fra Hensel.
Dimensjoner utslått er (l x b x d) 32,9 x 13,9 x 21,3 cm
Sammenslått er målene 32,9 x 13,9 x 7,63 cm
Vekt: 950 gram

Pris og tilgjengelighet:
Leveres i mai, til en pris på ca. kr 1860,- (inkl. mva.)



Hensel -
Hensel

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu