Sony lanserer verdens første 2-megapixel videokamera

Ny generasjon kompakte ”to-i-ett” MICROMV-modeller kombinerer digitale video- og stillbilder. Den 1/3-tommers CCD’en har 2.1 megapixel oppløsning med 1600 x 1200 pixel still-oppløsning direkte fra CCD’en
August 2002 – Lanseringen av DCR-IP220 og DCR-IP210 utgjør en viktig milepæl for Sony Europes virksomhet innen digitalfoto. Disse high-end videokameramodellene i MICROMV-format er de første i verden med to-megapixel bildeoppløsning. Det MPEG-2-baserte MICROMV-formatet som ble lansert i fjor, har lykkes i å etablere nye standarder for kompakt størrelse, brukervennlighet og avanserte funksjoner for PC-integrasjon. Ikke minst gjelder dette for brukere som ønsker å kombinere videokamera og PC for å lage sine personlige bildekomposisjoner samt å redigere og arkivere i nettverk.


DCR-IP220 byr på et sofistikert sett av muligheter for nettverkstilkobling, herunder Bluetooth trådløs tilkobling, men denne teknologien er bare støttet i noen europeiske områder grunnet forskjeller i telekom-nettverkene. For Øst-europeiske områder som ikke støtter denne, utgjør DCR-IP210 det samme produktet, men uten nettverksfunksjonene.


En nøkkelfunksjon ved MICROMV-formatet er plassbesparelse, kombinert med de samme egenskapene for høy bildeoppløsning som finnes i DV og D8-formater. En konsekvens av denne avanserte teknologien i de siste modellene, er en meget kompakt design og funksjon som både videokamera og digitalt stillkamera uten noen form for kompromiss i bildekvalitet på de to bruksområdene.


Videoentusiaster setter pris på den utmerkede videooppløsningen, skarpheten og klarheten som MICROMV-modellene gir, og ved å holde seg til den etablerte standard byr DCR-IP220 og DCR–IP210 på 530 horisontale linjers videooppløsning. Den 1/3-tommers CCD’en har 2.1 megapixel oppløsning med 1600 x 1200 pixel still-oppløsning direkte fra CCD’en, noe som representerer en økning på hele 38 prosent fra forgjengerne.


“De nye modellene representerer et nytt og radikalt annerledes designkonsept, og tilbyr det beste av Sony videokameraer og digitale stillkameraer i en og samme modell. Dette vil gi brukeren en helt ny måte å fotografere på,” forklarer produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. “Lanseringen av de nye modellene representerer en milepæl innen digital bildeteknologi ved å demonstrere Sonys evne til å utvikle produkter som tilfredsstiller brukeres behov for digitale stillbilder så vel som bevegelige bilder av høy kvalitet. I tillegg gjør MICROMV det mulig å utvikle stilfulle modeller som er enkle å betjene og å ta med seg.”



<B>Liten og avansert</B>

Til tross for liten størrelse og kompakt form, tilbyr de nye kameraene en rekke avanserte brukerfunksjoner som vanligvis er forbeholdt betydelig større modeller. Ved siden av Sonys Zoom Ring, har de nye modellene en Sharpness Setting-funksjon som gjør det mulig for brukerne å velge skarphet fra åtte trinn, avhengig av typen bilde de ønsker å ta.


For fotografering om natten kan en ny NightFraming-funksjon kombineres med den innarbeidede funksjonen Sony Hologram AF for å sikre nøyaktig framing, forbedret fokus og naturlig fargegjengivelse.


Standard funksjoner inkluderer Super Steady Shot, Intelligent flash, unik tilgang til Carl Zeiss T*-linser, en 120x digital zoom (10x optisk zoom), 180,000 pixel Precision Viewfinder og Progressive Shutter System. Videokameraene integrerer en 2.5-tommers, 210,000 pixel Hybrid Touchscreen LCD-skjerm som betjenes med en Stylus penn – en funksjon som har vist seg populær ved andre Sony-modeller som DCR-IP55, DCR-TRV50 og DCR–TRV950.


DCR-IP220 er utstyrt med “Image Mixer” Software. Når dette kombineres med USB streaming-funksjoner, gir det enkel, rask og intuitiv overføring av bilder mellom videokamera og en standard PC, der bildene kan redigeres, arkiveres og sendes med e-post til venner og kolleger. Kobling mellom kamera og PC oppnås ved å bruke en enkel USB-kabel.


DCR-IP220 og DCR-IP210 blir tilgjengelige i Europa fra oktober 2002.


Veiledende pris i Norge, inkl mva: DCR-IP220: NOK 21.000,-

Høyoppløste bilder kan lastes ned fra Internett: http://www.newsfact.no

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu