Kommersielt innhold
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

6 bilder du må ta på din neste reise

Her er noen tips til bilder du kan ta på ferie, for å få sikre gode minner og gode fotografier.
Dette er en kommersiell sak fra Fujifilm, men med nyttige tips som er almengyldige (Red.)


1 Ærlig gatebilde.


Hvis du utforsker et nytt sted og opplever en ny kultur, fotografiske subjekter vil være overalt. Men hvis du vil ha bilder som ser naturlig ut og ikke `turistaktig´eller kunstig, å ta en ærlig tilnærming til fotografiene din kan ofte lede til de beste resultatene. Prøv å ta bilder av de lokale som går rundt uten å trekke deres oppmerksomhet. FUJIFILM X-T100 vippe LCD-skjerm er perfekt for dette, siden den tillater deg å komponere bildet ditt fra midjehøyde og fange det enkelt med å trykke på skjermen.


2. Det kunstneriske arkitekturbildet.


Når du går gjennom gatene, husk å se etter dynamiske vinkler formet av bygningene rundt deg, og deres grafiske former og linjer. Scener med sterke områder av kontrast i farge eller belysning, eller linjer og mønster som skaper en streng komposisjon. Taket på den kjedelige grå togstasjonen satt mot en skarp blå himmel kan kanskje bli et stilfullt og minimalistisk bilde.


3. Det lokale portrettet.


Hva gjør noe til en plass? Folket. Hvis du møter noen interessante lokale og slår av en prat, hvorfor ikke spørre dem om et portrett før de sier ha det? Bruk en stor blenderåpning som F2.8 eller F4 for å få liten dybdeskarphet i bildet ditt. Det vil gi deg et mer profesjonelt resultat med uskarp bakgrunn.


4. Matbildet.


Hver region og kultur har sin egen mat identitet med retter synonymt til det, som for eksempel pizza i Italia eller paella i Spania. En kjempeflott måte for å dokumentere dine reiseopplevelser er å kapsle inn de lokale rettene og matbitene du kan nyte i bildene dine. Hvis du har kjøpt en smakfull matbit og kan motstå den for en liten stund, da har du et ideelt subjekt. Legg den forsiktig på en ren overflate og fjern alle andre distraksjoner fra området. En topp-ned komposisjon fungerer ofte bra, mens en linse som XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro vil tillate deg å komme kjempe nært for et rammefyllende bildet.


5. Bybilde på natten.


Etter en travel dag med utforsking, kan det være fristende å gå 'hjem' etter solen har gått ned, men dette er den perfekte tiden å fange spektakulære nattbilder på. Når kunstlysene i byen slås på og blander seg med restene av det naturlige lyset, forvandles atmosfæren på nesten magisk vis. Byen kommer til live. Se etter refleksjoner av lys i elver eller søledammer for stemningsfulle bilder. Eller vurder å bruke lengre eksponeringstid, som f.eks 10 sekunders lukkertid, slik at lysene fra kjøretøy i bevegelse blir til linjer av lys.


6. Selfie


Ikke glem deg selv! Du har kanskje fotografert en serie av bilder under eventyrene dine, bilder som er verdig den flotteste reiseguiden. Men hvis du ikke kan bevise at du var der, hvordan kan følgerne dine vite at det var du som tok bildene? Med innebygget Wi-Fi og Bluetooth i X-T100, er fjernutløsning av kameraet superlett. Plasser kameraet på en vegg, hopp inn i bildet, og aktiver kameraets lukker fra smarttelefonen din for den perfekte selfie. Eller bruk den treveis vippeskjermen for å få deg selv med på bildet når du fotograferer håndholdt.


Del din verden med Fujifilm
Takket være unik fargeteknologi utviklet de siste 80 årene og det største systemet med dedikerte APS-C-objektiver, lar FUJIFILM X-serien deg bruke mer tid på fotografering og mindre tid til å fikse bildene dine etterpå.


Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu