Lokalt innslag på Nordic Light

Vi har snakket med Guri Sandvik, det lokale innskaget på Nordic Light .
Kristiansundskvinnen Guri Sandvik spiller på hjemmebane når hun denne våren viser arbeidene sine på Nordic Light. Selv om hun flyttet fra hjembyen bare tyve år gammel, sier hun selv at hun fortsatt har en sterk tilhørighet til byen og landsdelen.

Bildene hun viser under årets fotofestival i Kristiansund, bærer da også bud om en fotograf med et nært forhold til hav og lys. Utstillingen "Ways of seeing" består av tre arbeider på 1x1 meter printet på aluminium. Bildene er tatt med et analogt hasseblad kamera og negativ film. Bildene er tatt fra båt i fart gjennom vindusglass. Dette gir en uskarp, sløret effekt som bidrar til en litt mystisk visuell stemning. Motivene er maleriske med klare referanser også til klassisk europeisk film, hvor landskapet og lysbrytningene i bildene gir en meditativ, nesten transcendental form for ro.

Utstillingens tittel henspeiler på den subjektive opplevelsen av det å se. Guri Sandvik har lenge hatt denne tematikken som utgangspunkt for sine fotografiske arbeider. I sine siste verk er hun opptatt av hva som skjer med fokus når det får lov til å bli utflytende i bildet. – På samme måte som fokus kan flytte seg og bli utflytende i tanken uten å bli mindre fokusert av den grunn, kan dette også skje når jeg ser lenge på et objekt. Dette har jeg forsøkt å videreføre i denne utstillingen, sier Guri.

I denne omgang viser hun kun tre arbeider, men forteller til foto.no at dette er et prosjekt hun vil arbeidere videre med.
Frank Hesjedal -
Frank Hesjedal
Maria Lundberg -
Maria Lundberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu