Klart for Nordic Light

I Kristiansund er det klart for ny og vårlig fotofestival. Leif Preus står for den offisielle åpningen i kveld og det er ikke tomt for billetter til de ulike arrangementene på festivalen.
-I år som i fjor holder festivalen høyt internasjonalt nivå med flere nordiske kvalitetsfotografer, forteller PR-leder Ann Olaug Slatlem i Nordic Light til foto.no.

I løpet av festivalen kan man stifte nærmere bekjentskap med internasjonale fotografer som Don McCullin, William Klein, Michael Kenna, Jock Sturges, Shahidul Alam og flere. Av norske fotografer kan nevnes Jonas Bendiksen og Mikkel McAlinden. På papiret lover dette utvilsomt bra og det blir spennende å se hva disse fotografene kan formidle til festivalpublikumet.

Blant fotografer som stilles ut kan nevnes Johan Brun, Morten Krogvold, Don McCullin, Jock Sturges, Kjell Sten Tollefsen, Lennart Kaltea og Michael Kenna.

-Unikt i år er utstillingen " Fotografisk samling" i Kristiansund Kunstforening, forteller Slatlem.

Fotografiene på nevnte utstilling har aldri har blitt vist samlet i Norden før. Her er fotografier av verdensikoner som Robert Mapplethorpe, Herb Ritz, Helmut Newton, Horst og Richard Avedon.

For de som lurer på om de skal ta turen til festivalen er det ifølge Slatlem ikke noe problem å få tak i billetter. Kanskje det er en god ide. I Kristiansund er nemlig været og humøret upåklagelig.

Festivalledelsen håper på 30.000 tusen besøkende i år. I fjor var det 20.000 besøkende, mens første året 12.000 besøkende.

Festivalen er mer enn bare foto og det blir spennende å se om Morten Krogvolds Ansikt til Ansikt-seanser med blant annet Finn Skårderud, Åge Hareide og Gunnar Kjakan Sønsteby kan inspirere de mange fotointeresserte på festivalen.

______________________________________

Mer informasjon:
www.nle.no
Shahidul Alam -
Shahidul Alam
Jan Kofod Winther -
Jan Kofod Winther

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu