Nordic Light 2008: Fotografisk workshop med Henrik Saxgren

Fotografisk workshop med den prisbelønnede fotojournalisten Henrik Saxgren fra Danmark. Velkommen til fire dagers workshop “Show me a secret".
Henrik Saxgren er en fremstående dansk fotojournalist, og hans arbeider fokuserer på viktige områder internasjonalt. Han er vidt publisert og har holdt utstillinger fra Nicaragua til New York.

Selv om Henrik Saxgren har utdannelse som reklamefotograf, byttet han over til fotojournalistikk med søkelyset på internasjonale saker fra Haiti til Palestina, Cuba og Rwanda. I 1979 var han med på å startet fotobyrået 2Maj, med base i København.

Med 2Maj som sin base, jobbet Henrik Saxgren som en uavhengig fotojournalist helt frem til byrået ble nedlagt i 1995. Fra 1995 til 2000 reiste han ofte til Nicaragua, og returnerte til Danmark kun for oppdrag som kunne finansiere arbeidet med Solomons House. Denne klassiske svart/hvit dokumentarboken ble utgitt i 2000.

I 2000/2001 tilbrakte Henrik Saxgren noen måneder i Equador og produserte en serie med landskapsbilder i storformat. Etter bombeangrepet i New York, 9/11, reiste han til Gaza med det samme storformatkameraet, noe som endte opp i en stor utstilling, Landscapes of War.

Henrik Saxgren har akkurat fullført et 4-års prosjekt, Krig & Kjærlighet – om innvandring til Norden. Dette omhandler innvandringen til de nordiske landene. Han har tatt portretter og skrevet tekster til 80 innvandrere og deres innvandrerfamilier, alle av ulike nasjonaliteter og som alle har bosatt seg i ett av de nordiske landene. Prosjektet har blitt presentert i en bok utgitt i Danmark og Sverige, og som utstilling i Danmark, Sverige, Finland og Norge(Stenersenmuseet i Oslo).


Henrik Saxgren vil gjennom workshopen hjelpe deltakerne til å finne en idé. Kanskje en hemmelighet dere bærer på eller en gjemt og glemt tanke dere ønsker å ta frem for nærmere studie.
Han vil forelese om de forskjelige måter å nå et resultat på.
Hver dag starter med et foredrag om hans prosjekter der han forteller om sine erfaringer fra sin karriere og fra utallige workshops.

Henrik Saxgren har jobbet i fire år med prosjektet War & Love, som handler om imigrasjon til de nordiske landene. Erfaringene fra dette prosjektet vil stå i fokus og han vil vise dere gangen fram til et ferdig produkt.
Hva skal til for å skrive en god søknad?
Hvordan selge en idé?
Bruk av dummie gjennom hele prosjektet for å se klarere din egne ønsker.
Hvordan velge riktig kamera, objektiver etc.?
Hvordan fortsette konseptet?

Selve hjertet i workshopen er den personlige veiledningen han gir hver enkelt underveis.

Velkommen til workshop.

_________________________________________

For mer informasjon, gå inn på:
www.nle.no

Meld deg på nå, det er et begrenset antall deltakere.




Henrik Saxgren -
Henrik Saxgren

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu