DOK08 Seminar: Alessandra Sanguinetti

Med klienter som The New York Times Magazine, LIFE, Newsweek og New York Magazine, er Magnum-fotografen Alessandra Sanguinetti verdt å få med seg under dok08.
Alessandra Sanguinetti vokste opp i Argentina, men flyttet til New York i 2003, hvor hun i dag har base. Noen av hennes mest kjente fotografier er fra nettopp Argentina. Men hun jobbet med historien On the Sixth Day, om bønder og deres relasjon til dyr og land, møtte hun kusinene Guille og Belinda.

De to var ni og ti år gamle da Sanguinetti først møtte dem. Hun ønsket å dokumentere den psykiske og psykologiske forandringen til de to jentene når de gikk fra å være barn til å bli voksne. Men i stedet for å jobbe tradisjonelt dokumentarisk, ønsket Sanguinetti å fokusere på ønskene og drømmene til de to jentene Guille og Belinda.

- Jeg har forsøkt å tolke slutten på deres barndomsperiode ved å gå inn i deres fantasi. Dette er tiden da jentenes drømmer, fantasier og frykt beskytter det virkelige livet deres og går i ett. Når de går inn i ungdomstiden forsvinner dette, og bildene jeg har tatt forsøker å vise denne dramatiske forandringen, forteller Sanguinetti til LightWork.org.

Alessandra Sanguinetti har mottatt en lang reppe stipender, blant annet fra Hasselblad Foundation Grant og Guggenheim Foundation Fellowship. Bildene hennes er trykket i et uttall magasiner verden over, og listen med utstillinger er for lang til å nevnes her. Hennes bilder er kjøpt inn til samlinger på blant annet Museum of Modern Art, New York, International Center of Photography, New York, San Francisco Museum of Modern Art og Museum of Modern Art i Buenos Aires.

___________________________________________

Mer informasjon DOK08:
http://www.fotojournalisten.com
Alessandra Sanguinetti / Magnum / All Over Press Norge -
Alessandra Sanguinetti / Magnum / All Over Press Norge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu