DOK08 Seminar: Alex Webb

Farger, komposisjon og reportasje. En mester innenfor denne kombinasjonen får du møte på et av Dok08 seminarene. Magnum-fotografen Alex Webb kommer.
Alex Webb (f. 1952) ble medlem av Magnum i 1976, og har siden vært en av de mest aktive fotografene i byrået. Han fattet interesse for bilder og fotografering på videregående skole og i 1972 deltok han på Apeiron Workshops i New York. Han utdannet seg videre i litteratur og historie, samtidig som han studerte foto ved Carpenter Center for the Visual Arts.

I 1974 tok han steget helt ut og begynte å fotografere profesjonelt. To år senere ble han tatt opp som prøvemedlem i Magnum, og siden ble han der.

Webb fotograferte småbyer i Sør Amerika, Mexico og Caribien på 1970-tallet, og da i svart/hvitt. I 1978 gikk han over til farger, noe som er blitt hans varemerke. Han har så langt gitt ut 7 fotobøker, den siste, Istanbul: City of a Hundred Names ble gitt ut i fjor.

Listen over priser, stipender og utstillinger er uendelig lang. Blant høydepunktene er Overseas Press Club Award, Leica Medal of Excellence og Hasselblad Foundation. Listen over utstillinger teller på nåværende tidspunkt 41.

_____________________________________

Mer informasjon DOK08:
http://www.fotojournalisten.com
Alex Webb -
Alex Webb

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu