DOK08 Seminar: Eirik Brekke

Bergensfotografen Eirik Brekke elsker kjøpesentre. Der finner han bildene til sitt store dokumentarprosjekt. Fra å fotografere sentre i Bergen, er nå prosjektet utvidet til å gjelde hele landet.
Under Dok08 skal Brekke holde seminar og berette om sitt store kjøpesenter-prosjekt. Det hele startet i 2001, da han fotograferte livet på flere kjøpesentre rundt Bergen. I 2007 fikk Brekke støtte fra Fritt Ord til å inkludere sentre over hele landet i sitt store prosjekt.

- Tanken er at det skal være en samtidsdokumentasjon fra en verden som fotografer tradisjonelt ikke har vært opptatt av. Kjøpesentrene har etter hvert blitt et samlingspunkt, der det ofte er konserter, underholdning i tilegg til den tradisjonelle handelen, forteller Brekke.

Hans kjøpesenter dokumentasjon ble altså kraftig utvidet i fjor, da han fikk 300.000 kroner fra Fritt Ord til å reise rundt på store og små sentre i hele landet.

- Etter hvert uvikler mange seg til megasentre med bibilotek, offentlige tilbud, isbaner etc. Dette er ting jeg har ønsket å dokumentere, forteller Brekke.

______________________________________________

Mer informasjon DOK08:
http://www.fotojournalisten.com
Eirik Brekke -
Eirik Brekke
Eirik Brekke -
Eirik Brekke

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu