Verdensnavn til Oslo

Når startskuddet for Dok08 i Oslo går første uke i mars 2008, vil en rekke av verdens ledende fotografer være på programmet. Pressefotografenes Klubb vil markere sitt 75 årsjubileum ved å arrangere seminarer og workshops i samarbeid med Magnum Photos.
Det blir en tettpakket uke med fotoaktiviterer du knapt har sett maken til. Seminarer og workshops i samarbeid med Magnum, Årets Bilde-utdeling, jubileumsparty og jubileumsmiddag, Årets Bilde-utstilling samt lansering av jubileumsbok.

Det er nå mulig å melde seg på Magnum-workshopene, som holdes av fotografene David Alan Harvey, Paolo Pelegrin, Alex Majoli, Christopher Anderson, Jonas Bendiksen, Alessandra Sanguinetti og Alex Webb.

Dok08 vil følge opp og toppe suksessen med Dok05, denne gangen blir programmet enda mer spektakulært. Noen av verdens ledende fotografer vil stå på scenen for å vise sine bilder og fortelle om sitt arbeid. Det blir flere 4 dagers workshops, og du vil selvfølgelig få muligheten til å møte dine forbilder.

Det er Pressefotografenes Klubb, som sammen med Magnum, Fotojournalistutdanningen på Høgskolen i Oslo og Bilder Nordic School of Photography, arrangerer Dok08, og inspirasjon er et av de viktigste stikkordene for denne store fotofestivalen. Flere hundre fotografer og fotointeresserte vil være til stede, i tillegg til seminarer og workshops, vil PK feire sitt 75-års jubileum.

Det betyr fest og moro. Og ikke minst utdeling av Årets Bilde 4.mars, med åpning av utstilling og lansering av jubileumsbok. Alt dette vil foregå under Dok08.

Programmet er ikke 100 prosent spikret, men listen med forespurte lærere under workshops er lang: Paolo Pellegrin, Chris Anderson, David Allan Harvey og Alex Webb, alle store navn innen fotojournalistikken.

Seminarene på kveldene vil bli mange og lange. Her er en foreløpig ubekreftet liste med fotografer som vil vise bilder og fortelle om sitt arbeide: Paolo Pellegrin, Chris Anderson, Alex Webb, David Allan Harvey, Jonas Bendiksen, Abbas og Susan Meiselas. Det jobbes med flere navn , både norske og skandinaviske.Det satses på at det totalt vil bli 14 av verdens beste fotografer som vil holde foredrag og vise bilder.

Dato og sted for Dok08 er ikke endelig fastsatt (det blir uke 10 - første uke i mars), foto.no kommer tilbake med mer info når endelig program er fastsatt. Da vil også opplysninger om pris, klokkeslett etc bli lagt ut.


________________________________________

Mer info:
http://www.fotojournalisten.com/
Jonas Bendiksen/Magnum Photos -
Jonas Bendiksen/Magnum Photos

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu