Historien Interfotos markedsjef

Interfotos vakre markedssjef Stine Fadum ble i helgen smidd inn i Hymens lenker med sin Tor. Bryllupet fant sted i Hemsedal kirke med påfølgende fest på Fausko. Et fantastisk romantisk bryllup som ble foreviget av vår redaktør. Han deler her sine fotografiske erfaringer med deg.







<h4>Av fotograf CF-Wesenberg</h4>

Stine og Tor heter nå Fadum-Aas til etternavn. De traff hverandre i påsken 2000 i nettopp Hemsedal. Tor overasket Stine på hennes 30 årsdag med en tur til New York, hvor han fridde.

Til bryllupet i Hemsedal var venner, familie og gode kolleger fra Interfoto godt representert.

Selv var jeg litt spent på hvordan det ville være å få et digitalkamera i hendene som jeg aldri har brukt før. Jeg var en av de første som kjøpte Nikons D1, når det dukket opp på markedet for ”mange-mange-mange år siden”.

De store gigantene Nikon og Canon styrer sitt imperium fra Japan. Etter hva ryktene vil ha det til, så passer ”Det Japanske Handelskammeret” på at de ikke lanserer nye produkter samtidig.

Grunnen er at slike som jeg, alltid skal ha lyst på det siste nye og hippe utstyret. Dette har gjort sitt til at jeg har byttet fatning på mine objektiver kanskje litt for ofte de siste årene.

Som analog fotograf, ja da holdt det med et kamera. Vi byttet film like ofte som vi byttet kone eller bil. Jeg er nesten programforpliktet til å bygge opp under myten om at det er nettopp det profesjonelle fotografer gjør.

Derfor var det med spenning og glede jeg fikk prøve en D70 i Hemsedal denne lørdagen. Med meg hadde jeg min Canon 1Ds.


Du lurer vel på om hvorfor jeg skriver dette ?

Premissene for å fotografere dette bryllupet var ikke hvilket verktøy jeg skulle benytte. Heller ikke at jeg skulle utføre en ”Kai Thon – test”. Ganske enkelt så liker jeg å fortelle verden om de positive ting her i livet.

Et bryllup i seg selv med et vakkert brudepar er alltid hyggelig.

Altså har jeg dermed sagt at jeg ble positivt overasket over hvor lett D70 var å bruke. Det var som å holde min Gamle D1x i ny drakt.

Skal du kjøpe et digital kamera så er brukervennligheten det viktigste. Det ville aldri falle meg inn å kjøpe et kamera som ikke tillater meg å kunne overstyre alle de morsomme ikonene, som ”dame med hatt” og ”hund som løper”. Et minstekrav til et speilrefleks kamera, er at du må kunne bruke det 100% manuelt.

Hvorfor det vil mange lure på. Det er jo kjempe digg at blitzen spretter opp når det trengs.

Jeg fant ikke knappen som kunne skru av denne funksjonen på automatikken. Men da vi beveget oss vekk fra kirken og hest med kjerre, stoppet i en sidedal i Hemsedal, ja da hjalp det ikke med en påmontert stavblitz og reflektor.

De som har sett Agnete Bruns bilder i Magasinet, og lurer på hva hun gjør, så er det nettopp det å flytte blitzen vekk fra objektivet. Hennes far den legendariske Johan Brun som også er en tusenkunster med å lage praktiske løsninger, har laget et eget ”stativ” hvor blitzen kan holdes vekk med en hånd. En slags forlenget stavblitz.

Ute på et jorde i Hemsedal, må det litt mer stabilitet til. Stadig fler av de profesjonelle fotografene her til lands anskaffer seg bærbare blitzagregater, som er BATTERIDREVET.

Det er faktisk så enkelt. Jeg har et Pro7 aggregat som er robust og ser faktisk slik ut også i sin sorte innpakning. Med et kraftig stativ som ikke blåser over ende, ja da kan solen godt forbli bak skyene.

Som du ser av bildene på denne siden, så er etterarbeidet også en viktig faktor for å få frem et resultat som jeg kan stå inne for. Photoshop CS er for den Profesjonelle fotografen et naturlig verktøy å bruke når RÅFILER skal bli til mer enn flate bilder.

Jeg vil påstå at alle som har litt ambisjoner på egne vegne, og ønsker å jobbe digitalt.

Glem å bruke noe annet. Ingen blir utlært i Photoshop, på samme måten som ingen kan bli utlært ved å jobbe i et kjemisk mørkekrom, for så å prøve alle kombinasjoner av papir, fremkallere og filmtyper.

Jeg viser som sagt noen få eksempler på veien fra RÅFIL til et ferdig resultat.

Om dette kan inspirere deg til å anstrenge deg litt mer i etterarbeidet, send meg en liten melding ved å bruke foto.no`s meldingstjeneste.

Du kan også kommentere bildet her
http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_oversikt.cgi?brukerid=153

Hva er viktigst når du fotograferer et brudepar, spurte jeg min ferske lærling Magnus Aspelin, etter at han hadde vært med på sin første foto shoot.

Svaret hans var genialt enkelt :
” Du må sørge for å holde menneskene foran kamera engasjert ”

Gå ut og ta bilder, og takk til Stine og Tor som lar meg vise deg hvor deilig det er å gifte seg i Hemsedal.

<h3>
se bildet stort her
bilde nr. 132538</h3>
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu