Bente Sellevoll

I brukerportrettet presenterer vi grafisk designer og foto.no-medlem Bente Sellevoll
Hvor lenge har du vært medlem av foto.no?

- Siden 2005.

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din som fotograf?

- Jeg fikk meg kamera som tenåring og etter det har jeg vært hekta. Kamera er med over alt! Fotoutdanningen min har jeg fra livets skole med prøving/feiling og søken etter inspirasjon fra andre.

Hvordan vil du selv beskrive deg som fotograf?

- Jeg er først og fremst på jakt etter kunsten i mine bilder og jeg er på konstant jakt etter motiver. Som fotograf er jeg kreativ, nysgjerrig og leken. Datteren min vil også putte inn ordet intens her. Som for eksempel da familien måtte gå turen rundt triumfbuen i Paris en ekstra gang fordi jeg klarte å slette de første bildene. Eller at barna blir malt i blått eller i gull for å finne på noen kule poseringer ute i skogen. Men det er selvsagt artig når det står på - og ekstra artig når vi ser resultatet.

- Jeg tror ikke jeg faller i noen bås som fotograf, jeg er for glad i mange ting til det. En periode er det makro med blomster og de nære ting som står i fokus, det neste er portrett, naturbilder eller det som måtte dukke opp. På denne måten føler jeg at jeg utvikler meg hele tiden. En fotografs styrke er kanskje å ha en stil der en blir gjenkjent, denne er ikke så tydelig hos meg, men jeg ser også dette som en fordel – jeg kan bidra med mye.

- Som fotograf finner jeg roen i sjelen og jeg føler at jeg lever - å være våt på albuer og skitten på knærne er herlig!

Hva inspirerer deg som fotograf?

- Naturen og alt det jeg ser motiverer meg selvsagt hele tiden. Samtidig er en avhengig av at andre er opptatt av det samme for å få inspirasjon av andre sine bilder - og å bli sett. Jeg ser mye på andre sine bilder både på Internett og på utstillinger. Nordic Light i Kristiansund er en stor inspirasjonskilde der jeg får se sluttprodukter presentert på spennende måter. Kjente store fotografer inspirerer til videre uttesting og foredrag opplyser en om kjente store kvinner/menn og teknikker. Det er fantastisk hva de fikk til før den digitale verden!

- I det daglige er mitt samarbeid med Byemedia viktig for å få satt egne ideer ut i livet. Vi samler bilder i en fotodatabase samtidig som vi stiller ut bilder. Arbeidsplassen min Arkeoplan er også en stor inspirasjonskilde, for der får jeg teste ut forskjellig typer print og kombinasjoner print, glass, aluminiumsplater mm. Det er når en får presentert bildene i stort format at det blir skikkelig spennende!

- Sist men ikke minst er familien min viktigste inspirasjonskilde. De er rundt meg hele tiden og er villig eller også kanskje ufrivillig med på de merkeligste prosjekter.

Hvilke ambisjoner har du som fotograf?

- Mine ambisjoner er å få flere til å se mine bilder – og å bli valgt ut til utsmykking av lokaler. Jeg er allerede i gang med å få til spennende produkt - print i storformat. Dette ønsker jeg å utvikle videre. Samtidig er det jo så mye mer en vil lære og test ut.

Hvilke fotografer inspirerer deg?

- Det er mange fotografer som inspirerer meg både de med kjendisstatus og amatørene. Jeg faller ofte for de som har et kunstnerisk uttrykk. Fotografer som tar gatebilder i sort/hvitt og bilder med dramatikk er også noe som fanger meg.

- Av fotografer i Norge ble jeg inspirert av Hanne Tharaldsen som kombinerer maling med foto. Jeg maler selv og dette er til stor inspirasjon. Kenneth Sortland Myklebust sin serie om mennesker i mel, er noe som måtte testes ut her hjemme.

- På foto.no er jeg ofte mer opptatt av fotoet enn fotografen, men her er det helt klart mange flotte fotografer! Jeg kan nevne Maria Therese Bray sine gatebilder, Isidoros Prinos farger og kunst, Bjørnar Solli sin dramatikk, Jon Baastads flotte portretter, Ketil Gyllands maleriske teknikker, Jan Erik Fillan sine tett på bilder, Liv Fuglset Ditlefsen sine stemningsbilder og flotte lys, Harald Naper sine makrobilder. Når jeg går gjennom mine kommentarer på andres bilder er det utrolig mange for meg ukjente navn med flotte bilder - jeg skulle nevnt så mange flere!

Hvor mye tid bruker du på å fotografere?

- Jeg bruker nok noen timer hver dag, enten til fotografering eller redigering. Oppe i hodet mitt er det tanker rundt foto ganske mange timer i døgnet.

Har du noen fotoprosjekter du planlegger eller ønsker å jobbe med i fremtiden?

- Akkurat nå er jeg i en kunstnerisk periode og jeg holder på med et prosjekt om gamle annerledes hus som er flyttet ut fra sitt opprinnelige sted. Jeg har kombinert ulike bakgrunner og hus og ønsker et kunstnerisk preg på bildene. Her er også sluttproduktet viktig, så bildene blir printet på matt folie som er festet på strukturlakkerte aluminiumsplater. En fantastisk måte å presentere bilder på.

- Jeg jobber nå også en del med flere lag med bilder for å lage kunstneriske uttrykk.
Gatefotografi er noe jeg kunne tenke meg å jobbe mer med. I lille Molde er ikke det alltid så lett. Så her må det passe inn med turer jeg tar. Jeg ønsker også å jobbe enda mer med mennesker, og helst for å lage spennende uttrykk.

Kan du fortelle litt om hvordan du jobber med et konkret fotoprosjekt (eller bilde) fra ide til ferdig resultat?

- Husprosjektet mitt dukket opp som en ide da jeg så et lite kapell i Molde. Huset fasinerte meg mye, men uansett hvor mye jeg fotograferte det så kom det ikke til sin rett. Jeg jobbet mye med bildet og løsningen ble å ta huset ut av sin lokasjon og sette det inn i nye rammer. Huset fikk det uttrykket jeg ønsket. Utfordringene her er å jobbe med lyset og at fargene blir riktige. Et spennende prosjekt. Jeg har et ønske om flere i denne serien, og her tar det tid å finne de rette husene.

- Melprosjektet – mel i ansiktet - var en inspirasjon fra andre og her var det ønske om å oppnå lignede uttrykk som ble drivkraften. Hva skulle jeg da ha gjort uten mine herlige barn som villig stiller opp! Seansen ble moro og den videre jobbingen i Photoshop fikk frem uttrykkene jeg ønsket. Stua full av mel og en elektrisk støvsuger ble en spennende utfordring i tillegg. Slike prosjekt er inspirerende og helt klart noe jeg liker å holde på med.

Hvilket fotoutstyr bruker du og kan du fortelle litt om ditt forhold til utstyr?

- I dag har jeg Canon EOS 400D, Canon zoomobjektiv EF 70-200 mm 1:4 L, makro-objektiv EF-S 60 mm og Tamron 28-300 mm og standardobjektivet til kamera. Jeg ønsker meg nytt kamera, siden jeg føler at jeg har vokst ut av det jeg har nå, og det er Canon EOS 7D som står på ønskelisten. Jeg har tro på at det er mennesket bak kamera som lager kunsten og ikke utstyret i seg selv, selv om det helt klart hjelper til.

Kan du fortelle litt om ditt forhold til det digitale fotografiet?

- For meg ble det digitale fotografiet løsningen på mye. Slutt på ventetiden i posten – når kommer bildene? Slutt på spenningen om fotoet jeg tok ble bra eller ikke. Jeg var tidlig med i den digitale verden og for meg ble bilderedigering en måte å skape noe nytt. Fotoalbum på nettet ble tidlig testet ut og å jobbe som grafisk designer med foto – ja da er digitale bilder et must. Samtidig er jeg glad for læren fra mørkeromsarbeidet og jeg har stor respekt for de som jobber med analoge bilder.

Har du et bilde du har tatt som du er spesielt godt fornøyd med og kan du fortelle litt om bakgrunnen for bildet?

- Speiling i vann har alltid fanget meg. Her finner jeg mye lekkert! Dette samspillet mellom oss mennesker og naturen gir meg mye glede. Speilingen i vannet er kunst i seg selv – her slipper en nesten å være kreativ, det gjelder bare å se mulighetene.

- Bildet jeg har valgt ut betyr mye for meg fordi det betyr «veiene videre». Bildet er av mannen min som endelig klarer å bære handleposene igjen - etter en hjerteoperasjon. Blått er for meg håpets og fremtidens farge.

Kan du beskrive den selvvalgte portfolioen du har valgt?

- Jeg har valgt ut litt forskjellige bilder – det er noen av de bildene jeg liker best selv. Makrobildene mine er jeg utrolig glad i. Det er flott å se noe på nært hold som en vanligvis ikke legger merke til ellers. Naturen fanger meg med alle sine sider og tåkebilder gir bildene den mystikken jeg liker. Ansikter og øyner, gjerne i artige varianter er spennende å jobbe med. Speilinger i vann blir det mye moro av. I tillegg har jeg vist arbeid med å sette sammen flere bilder. Legger du dette sammen blir det litt av min foto- og kunstverden.

Har foto.no på noen måte hjulpet deg til å bli en bedre fotograf?

- Foto.no har vært viktig for meg som fotograf. Det har faktisk vært en flott lærings- og inspirasjonsarena. Fra banale ting som å tørre å dele bildene med andre og å lære å være kritisk til både sine egne og andres bilder. Her får jeg inspirasjon innen mange sjangre og konstruktive tilbakemeldinger som jeg vokser på. Jeg synes selv at jeg har utviklet meg mye som fotograf både teknisk og kreativt.

Hvordan kan foto.no bli et bedre nettsted for fotografi i fremtiden?

- Foto.no er allerede et flott nettsted. Spesielt flott at siden har blitt så aktiv, redaksjonelt, som den er nå!
Bente Sellevoll - Veien videre
Veien videre
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll -
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll -
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll - Lys på fjorden
Lys på fjorden
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll -
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll -
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll -
Bente Sellevoll
Bente Sellevoll -
Bente Sellevoll

Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lisbeth S.
Gratulerer med flott brukerportrett,
interessant lesing og kreative bilder.
mvh Lisbeth
17.4.2012
Tove Caroline Ovidia L.
Kjempeflott portrett av deg!! Gratuelerer!! Inspirerende og morsomt å lese!!
Hilsen Tove
17.4.2012
Elisabeth M.
Flott portrett, - til glede og inspirasjon!
mvh/Elisabeth
11.4.2012
Trygve B.
Jeg koste meg med dette intervjuet. Likte så godt dine tanker /iver for foto. Det var inspirerende. Mvh Trygve
11.4.2012
Lars-Anders M.
Veien videre er det bilde jeg syns har mets for seg.
11.4.2012
Liv F. D.
Gratulerer med kjempeflott portrett Bente :))
Nydelige og kreative bilder!
10.4.2012
audun n.
Flott portrett, en kreativ flott fotograf
9.4.2012
Inger Anne Maritsdotter V.
Gratulere med en flott artikkel, Bente,
veldig interessant å lese og dine bilder er alltid inspirerende.
Lykke til videre!

Mvh Inger Anne
8.4.2012
Bente S.
Tusen takk!
7.4.2012
Eirik B.
Veldig interessant lesning. Flotte bilder har du også.
Mvh Eirik
7.4.2012
Ketil H.
Inspirerende brukerportrett preget av driv, entusiasme, bevissthet og besluttsomhet.
En serie innsikts-, og utrykksfulle bilder som det var godt å se igjen i denne sammenhengen.
5.4.2012
Bjarte W.
Kjekk lesning. Mange spennende, og litt utenom det vanlige, bilder du presenterer. Flott brukerportrett.

- Bjarte
5.4.2012
Åse T.
Gratulerer med et spennende portrett. Jeg gleder meg til å se mer fra deg.
5.4.2012
Geir K.
Gratulere med brukerportrettet Bente. Mange flotte kunstneriske bilder som gir inspirasjon til mang en fotograf. Du er dyktig.
5.4.2012
Kirsten H.
Gratulerer med et flott portrett, Bente! Dette var interessant og inspirerende lesing!
mvh Kirsten
4.4.2012
Ingunn K.
Her var det mye spennende! Jeg synes absolutt å se en distinkt stil/personlighet her, selv om teknikkene er mangfoldige. Veldig inspirerende bilder som gir meg lyst til å kaste alle plikter til side og gripe til kameraet! Det er vanskeligå plukke ut enkeltbilder, men makroene er spennende, og fargebruken i alle bildene er utrolig fin.
4.4.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu