Hvis kameraet ditt skulle forsvinne...

Noen kan bli frastjålet kameraet. Andre kan glemme det på reiser etc. Hvordan skal du da øke sjansen for at de som finner kameraet ditt returnerer det til deg?
Selvsagt kan man sette opp en liten navn og adresselapp på selve kamerahuset, men det blir jo ikke særlig elegant. En adskillig enklere variant er å finne et stykke papir der du skriver ditt navn og adresse med telefonnummer etc. Deretter tar du bilde av dette arket og vips har du alle dataene dine på minnekortet. Dette bildet tar du deretter og lagrer slik at det ikke blir slettet når du ellers pleier å slette bildene dine.

Selv om det finnes en del uærlige sjeler som sikkert vil benytte muligheten til å få seg et billig kamera, er heldigvis de fleste av oss ærlige personer som selvsagt vil returnere kameraet til eieren hvis vi har navn og adresse til denne.

Jon K.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Lars Jakob F.
Andrew McDonald vet hvordan man ordner slikt:

http://www.andrewmcdonald.net.au/a-pictorial-guide-to-avo...mera-loss/
30.8.2011
Christoffer S.
Jeg mistet mitt kamera på nyttårsaften for noen år siden, men var så heldig at det bare var en person som hadde tatt det med seg uten å tenke seg om. Han var derimot ærlig og fikk det tilbake noen dager senere da han skulle vaske dressjakka og fant kameraet i lomma. Jeg hadde ingen navnelapp eller kontaktinformasjon på kameraet, men skal merke mitt nye 5D tydelig i tilfelle uhellet skulle være ute igjen. Bra tips!
13.4.2010
Tone B.
Jeg har et Canon EOS 30D kamera. Jeg tok bilde av en lapp hvor det sto hvem som eier kamera og tlfnr. Fikk beskyttet det og når jeg slettet alle bildene ble det værende. Men når jeg formaterte så forsvant det. Finnes det en mulighet for å beholde bildet etter formatering?
24.3.2010
Tommy H.
I Canon sitt EOS Utility program kan man også skrive inn navnet sitt så det blir liggende i EXIF-dataene, om det bare var en måte å søke gjennom EXIF-data på google! Kameraet mitt ble stjålet i juni i fjor, og det var ikke noen kamerakyndige personer som stjal det, vet ikke med de som kjøpte det etterpå. Kameraet kom aldri til rette igjen, men hadde vert morsomt å kunne sett bildene de har tatt med kameraet mitt om de ikke har fjernet navnet og de har lagt bilder på nett! hehe.
7.3.2010
Gunnar D.
merkmester.no har slike klistrelapper og strykpålapper. Bruker dem til klær og annet som må merkes. Strykpålappene kan sikkert brukes på reima, klistrelapper på batteri og annet.
23.2.2010
Silje A.
det var et ganske bra tips ja! Man kan låse bildet, hvertfall på det jeg har. Og da blir det vel liggende om du formaterer eller ei vil jeg tro da!
23.2.2010
Børre T.
Jeg kjøpte for en tid tilbake klistrelapper for merking av CD'er DVD'er o.l.
Disse fås kjøpt på nett (Husker ikke hvor i farten) og har en grei størrelse (Omtrent like store som strekkoden på en CD).
En sånn en har jeg klistret inne i batteri bayen + at batteriene og minnekortene er merket.
(Kunne kanskje merket linsene og? Med en liten klistrelapp under linselokket...?)
11.9.2009
Ole Marius L.
Jeg satt en GPS tracker i mitt kamera.

Neida, bare tuller. Bra hjelp dette her!
3.4.2009
Vidar S.
Jeg vet ikke hvor vanlig det er, men på Nikon D80 så kan du gå inn i menyen og legge til en kommentar. F.eks navn og e-mailadresse. Det blir da liggende i exifdataene til alle bildene. Veldig kjekt, og du skal kunne litt om kameraet for å kunne fjerne det.
14.11.2008
Magne H.
Jeg gjør det ganske enkelt og skriver telefonnr. på alle minnekort.
Jeg har også en liten grå "tab" med navn og tlf nr festet på kamerareima.
8.10.2008
Viktor J.
Det kunne være en ide å skrive navn og adresse på alle batterier som brukes i kameraet, da er man sikret at erlig finner finner navn og adresse.

Viktor Johannessen
28.9.2008
Bjørn Ivar H.
Hvordan får du det bilde til å ligge igjen på minnekortet når du formaterer kortet? Jeg sletter aldri filer, jeg formaterer kortet hver gang for minske feilrisikoen!
27.9.2008
Helge S.
Det var et meget godt tips som jeg skal benytte meg av. Det finnes ennu mange ærlige personer i verden, så om uhellet er ute får en håpe at en treffer på en av dem.

Helge
26.9.2008
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu