Enkelt bildebehandlingsprogram: PICASA fra Google

For de med Photoshopvegring som ønsker ett lettere alternativ kan jeg anbefale Picasa.
Gratis, stjeler lite ram, og har ett drøss med funksjoner.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Robert K.
Godt tips,bruker Picasa mye det er et greit prgram som man klarer å forstå,samtidig som det har mange gode redigeringsmuligheter uten at det tar pusten fra folk,absolutt å anbefale,
16.6.2011
Thorgeir B.
har ikke brukt det så mye ennå men foreløbig er jeg veldig fornøyd. :D
lett å bruke og det er oversiktlig,
19.3.2011
Nils M.
Lastet ned Picasa i dag og den tar raw filer fra mitt Nikon D3100 uten problem. Filene er 11.6mb store.Ingen problem med redigering. Pc er en aspire one så det er ikke allverden av prosessor heller.
1.3.2011
Erlend M.
Prøver å bruke view nx til Mac, men blir veldig veldig rart.. Alle menyer er helt koko - rett og slett umulig å forstå.. Skjønner at jeg gjør noe galt, men hva?
22.6.2010
Sjur Gabriel H.
Hmm. Jeg har hittil brukt Picasa 3.6, og synes det har dekt behovet mitt hittil. Interessante alternativer finnes leser jeg over. Cato nevner picasa kan henge litt ved justeringer av RAW-filer. I dag tok jeg mine første bilder i RAW med et lånt kamera, og de filene dukker ikke opp i det hele tatt. Bare de bildene jeg tok i JPEG. Hva gjør jeg feil tro. Det er et Nikon D200, så kanskje skulle jeg forsøke View nx som Cato nevner.
13.6.2010
margaret synnøve l.
tja, hadde picasa ei stund men syns photoscape er mye bedre så nå er picasa gått i søppelkorga :)photoscape er også gratis :)
13.6.2010
Cato H.
Har brukt picasa ver 3.6 mye, og det er mye fint å si om programmet. Elements er mer avansert og gir bedre kontroll men så koster det noen kroner (ca 550 hos dustin home akkurat nå). Et lite aber med picasa er at det kan henge litt når det skal foreta justeringer, særlig tydelig er det med raw-filer. Det virker som om det ikke liker litt større datamengder. Til å være gratis er det uansett veldig funksjonelt, enkelt å bruke, og det gir deg mulighet til å tveake bildene brukbart. Funksjonen med å rette opp horisoner er nevnt og det er kjekt. Programmet har også noen auto-funksjoner (skarphet, farge, kontrast) og de treffer brukbart ofte. Når det er sagt så har jeg nettopp kjøpt Elements 8 fordi jeg vil ha mer kontroll over tingene, flere justeringsmuligheter rett og slett. Tips til de som har nikon apparat og vil bruke gratisprogrammer er å laste ned view nx (gratis) - der er det en ok raw-redigeringsfunksjon. Kan da justere bilder der og så foreta crop/rette horisonter i picasa etterpå.
16.4.2010
Vilde J.
Enkelt og greit program. Men synes photofitre er bedre, der har du flere muligheter.
8.2.2010
John H.
Har brukt Picasa i lang tid og nylig da eg kjøpte nytt kamera med RAW funksjon slo programmet seg vrang. Det lar seg bare ikke behandle "store" bilder.
Picasa er definitivt mitt tips for nybegynnere som også ønsker å lett kunne dele bilder med venner og betjente. Og veldig Gratis!! (ca. 7GB gratis lagringsplass)
Har nå tatt det store hoppet til Adobe Lightroom hvor eg overraskende nok liker MYE bedre enn Picasa.

Og ikke minst takk til mr.Lidal for god hjelp med lightroom.
"En dag skal eg bli like god som deg!"
4.2.2010
Birger S.
Hei
GIMP er like bra som photoshop etter min erfaring, men selv om jeg har brukt det i mange år så er jeg en ganske primitv bruker. Men nå har jeg oppdaget LightZone www.lightcrafts.com
Det er en så sjelden blanding av noe som for meg virker profft men som er superenkelt samtidig. Prøv å trykk på relight knappen :)
Samtidig har du full tilgang til å tweeke alt manuelt.
Klarer å gjøre mer med dette etter fem minutter enn med årevis med photoshop.
Hadde vært bra om en proff kunne testet dette og sagt sin mening.
27.12.2009
Roar L.
Hei dere
vil bare komme med et tips til:

"FastStone Image Viewer"- Gratis og bedre en Picasa til enkelte ting.
Roar
31.10.2009
Aette Bøhler P.
Jeg får ikke til å laste ned GIMP jeg.. Hm, får bare oppp at filen er korrupt. Ellers liker jeg picasa veldig godt!
20.8.2009
Ingeborg ..
Er det Gratis x'D ?
27.6.2009
Lene Kristin G.
Eg begynnte med Picasa, syns den var grei og enkel å bruke. Fant eit anna redigerings program kalla Photoscape, syns den fungerar betre. Kan legge på ramme rundt bilda, legge på tekst, kan også gjere mykje av det same som picasa. Så eg likar best photoscape, sidan den har meir effekter. Kan f.eks redigera bilda slik dei ser eldre ut, sette saman bilete. Meir informasjon finn du på linken nedom.
Programvara er gratis.

http://www.photoscape.org/ps/main/screenshot.php
10.12.2008
Steinar Dahlen V.
synast ikkje picasa er så veldig bra. men ganske enkel å bruke er den
enkel og få rette horisonta, få vekk raude auge +++
er også eit greit program som holder oversikten over dine bilder.
19.11.2008
André L.
Gimp er et gratisprogram som man også kan prøve. Det er linuxsvaret på photoshop, og har derfor mange funksjoner. Det er gratis.

http://www.gimp.org/
16.11.2008
Charlotte F.
Photoline er også et godt alternativ. Mange nyttige funskjoner som ligner på photoshop (ikke på langt nær så avansert, men et godt sted å begynne).. Prøvetid på 30 dager, og koster etter dette bare ca 500 kr
12.11.2008
karin l.
hvis ikke det var for picasa så tror jeg ikke at interessen min for foto
hadde blitt noe særlig siden det er en enkel måte å begynne på.
6.9.2008
Magne H.
Tester med en tom kommentar!
31.12.2006
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu