Så er den nye redaktøren på plass

Fra og med i dag er Erik Faarlund ny redaktør på Foto.no - og hva skal man si om det?
Hei alle sammen.

Mitt navn er Erik Faarlund. Noen av dere kjenner meg kanskje fra Akam.no, der jeg var redaktør i sju år fra 2005. Jeg var også redaktør for Fotomagasinet.no en periode, før det ble lagt ned for noen år siden. Nå har jeg rukket å bli 46 år gammel, og er klar for å bli redaksjonell igjen. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven som redaktør for Norges lengstlevende redaksjonelle fotonettsted.

Den største utfordringen for meg i begynnelsen, blir å bygge tillit til dere som lesere. Ikke det at jeg er spesielt upålitelig, men jeg sitter som en del av at selskap som også har nettbutikk. Hvordan kan dere vite at det jeg skriver ikke er skjult reklame? Her må det jobbes, men det korte svaret er at det kan man aldri vite. Et tidligere fotonettsted her i Norge nektet å teste kameraer fra andre enn dem som annonserte, så bindinger kan man ha uansett. Det store fotonettstedet, DPReview.com, er eid av Amazon, så selv om det hele er i litt større skala, blir det samme fare for binding som hos oss.

Det eneste jeg kan gjøre med det, er å være ryddig, lytte til tilbakemeldinger jeg får fra dere, og minne dere på at ingen i foto.no har noe å tjene på å misbruke den tilliten vi har bygget opp gjennom 20 år.

De av dere som kjenner arbeidet mitt fra før, har kanskje lagt merke til at jeg gjerne skriver mer om utstyr enn om bilder, mens foto.no tradisjonelt har vært mer om det siste.

Målet er å videreføre satsningen på bilder og fotografering, men siden vi får større redaksjonelle ressurser enn vi har hatt på en stund, kommer det nok mer om utstyr enn det tradisjonelt har vært. Det blir da i tillegg til stoffet som er i dag, ikke i stedet for. Det er to grunner til dette – det ene er at det fenger en del lesere som vi før ikke har kunnet tilfredsstille, og som nå ikke har så mange andre Norske nettsider å gå til. Det andre er at jeg synes det er gøy. Det betyr altså ikke at vi skal tone ned stoffet om bilder og fotografering, men det bør ikke være uinteressant hva som kommer av ny teknologi og nye muligheter. Målet mitt er derfor at dere skal få i både pose og sekk, og lage en nettside med hyppige oppdateringer, som gjør det interessant å komme innom å kikke ganske ofte.

Jeg har fotografert siden jeg var 12 år, men aldri vært noen stor fotograf. Jeg reiser ganske mye, og ofte til steder med lite turisme. Fotointeressen min er nært knyttet til dette. Dessverre er jeg alt for dårlig til å ha fotoprosjekter utenom reisene, men litt blir det jo av og til.

Artikler jeg publiserer vil rette seg mot ulike målgrupper. Noen vil være for nybegynnere, andre for viderekommende. Noen om bilder, noen om utstyr, noen om fotografering og noen om teknologi. Så sper vi gjerne på med saker om fotoprosjekter og fotografer. Hvis du har noe spennende på gang, som du vil fortelle om, ta kontakt, så kanskje vi lager en sak på det. Å gi inspirasjon til å gå ut å prøve noe nytt vil være en viktig oppgave for meg.

Vi har planer om å oppgradere noen av funksjonene på foto.no, så de blir bedre og penere, men vi har ingen planer om å fjerne noe av det som er der. Bruktmarkedet skal få leve som før, og forumet skal ikke bli en butikk-kanal. Vi kommer nok til å opprette en forumkategori for butikken, nettopp for å holde den typen diskusjoner borte fra de vanlige forumtrådene. Forumet kommer ikke til å bli sensurert, men vil bli moderert, for å unngå sjikane og ufin oppførsel. Facebook-siden skal også få hyppigere oppdateringer, og vi har opprettet en egen side for butikken, så det ikke blir mye kommersielt støy på den vanlige siden.

Hvis dere har innspill, gode ideer, ønsker, korrekser, kjeft eller annet å komme med, så er jeg relativt åpen. Jeg blir sittende alene med det redaksjonelle, i hvert fall i begynnelsen, så det er mulig jeg ikke rekker alt jeg ønsker å rekke, men ha litt tålmodighet, så får vi til dette sammen.

Vennlig hilsen
Erik
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Olav N.
Alt godt Erik!
Legg sjela i det så blir det bra!
20.1.2017
Per Eugen K.
Velkommen! Håper på mer av alt og gleder meg til fortsettelsen!
4.1.2017
Trygve K.
Velkommen ! Dette blir spennende. Gleder meg til fortsettelsen.....:-)
mvh Trygve
2.1.2017
Frank H.
Lykke til Erik!!
1.1.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu