Bruktmarkedet stenger

Det er med tungt hjerte vi har besluttet å stenge bruktmarkedet for fotoutstyr på Foto.no, men mye blir bedre.
Før det fantes noe Foto.no, opprettet en av gründerne, David A. Bruun-Lie, et bruktmarked på sin hjemmeside på nettet. Det var i 1995, og alt ble oppdatert manuelt. Da Foto.no oppsto i 1996, ble det flyttet dit, og var på den måten den første tjenesten vi tilbød.

Vi har i lengre tid vurdert å kutte det ut, og den viktigste grunnen er at aktiviteten har gått jevnt nedover i 10 år. Nå er den såpass lav at det ikke kan anses som en veldig viktig tjeneste lenger.

Men den avgjørende grunnen til at vi gjør det akkurat nå, er at det igjen har dukket opp en svindler. Vi slet med en i mange år, og kjempet en kamp for å stoppet ham og holde ham til ansvar. Det endte godt, ved at han ble fengslet og dømt til å betale erstatning til de som hadde anmeldt ham. Likevel tok det så mye tid og ressurser hos oss at vi ikke synes det er god bruk av slikt for å stoppe denne personen også (vi har ingen indikasjoner på at det er samme person, men kan ikke utelukke det).

Vi starter med å stenge tilgangen til å legge ut nye annonser fra fredag denne uka (12. november). Annonser som allerede er lagt inn kan bli liggende ut året, og hele tjenesten fjernes fra 1. januar neste år.

Men det er ikke bare dårlige nyheter forbundet med dette. Som en kompensasjon til alle brukere som mister denne tjenesten, gjør vi gullmedlemskap gratis. Eller vi tar bort hele gullmedlemskapet, og gir fulle muligheter til alle brukere. De som har betalt for gullmedlemskap får dette kompensert.

Så fra 1. januar vil alle kunne opprette portfolio, legge ut mange bilder i Bildekritkken, og sende hyppige meldinger til hverandre. Vi tror og håper at dette kompenserer for en tjeneste mindre.

Butikken vil fortsatt selge brukt fotoutstyr.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Walter S.
Evig synd at det skal ende slik med en fast post jeg kikker innom hver dag! Har både kjøpt og solgt mange objekter der opp gjennom årene og opparbeidet meg 36 gode erfaringer med bare "seksere" som nå blir verdiløse ...
Men, skjønner jo at intet varer evig.
Mvh,
Walter
12.11.2021
Pål M. S.
Har forståelse for dette, samtidig som det er synd vi mister en seriøs aktør på brukt utstyr. Svindlere vil alltid finne muligheter, om de er her, på FB eller Finn. Skjønner dette tar mye unødvendig energi, og er krevende på alle måter.
Dere skal ha ros for og kompensere dette, og så får vi finne andre kanaler, selv om jeg ikke har vært av de mest aktive på bruktmarkedet, da mitt GAS har gått over…
12.11.2021
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu