Vinner av Foto.nos utstyrsstipend

Matthis Kleeb skal lage en reportasje fra Ocean Viking som redder mennesker som holder på å drukne i middelhavet.
To ganger i året utlyser Foto.no et stipend der vi kan bidra med utstyr for inntil 40 000 kroner til personer med spennende prosjekter innen foto eller video.

I denne runden gikk hele potten til frilansfotograf, Matthis Kleeb, som skal lage et større fotodokumentarisk prosjekt om skipet «Ocean Viking» og mannskapets arbeid på Middelhavet.

Matthis Kleeb har tidligere dokumentert blant annet situasjonen til homofile i Tanzania og flyktninger i Vest-Sahara.

-De første ni månedene i år druknet 1369 mennesker i et forsøk på å ta seg over Middelhavet, forteller Kleeb. Uten innsatsen til Ocean Viking hadde tallet vært mye høyere.

Mediene rapporterer i liten grad om flyktningkrisen, etter at strømmen til Norge opphørte. Det betyr ikke at lidelsene er over for menneskene som prøver å komme til EU.

-De som jobber med det er interessert i oppmerksomhet rundt jobben de gjør, og det er lettere for mediene å publisere en sak som allerede er laget, enn å sende noen ut på et oppdrag de ikke vet hvordan blir, forklarer Matthis.
Foto.no er stolte over å kunne bidra til et slikt prosjekt, som kan belyse de menneskelige sidene både ved flykningkrisen og situasjonen for mannskapet om bord.

Vi skal prøve å følge opp Matthis Kleeb underveis i prosjektet, for å høre hvordan det går.

Tusen takk til alle som sendte inn søknad. Vi som behandler dem skulle gjerne imøtekommet alle ønsker. Dessverre har vi ikke mulighet til det, men vi er veldig glade for å kunne bidra litt til noen få prosjekter.
 -
Matthis Kleeb

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu