Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Inspirerende portrett vinner Wildlife Photographer of the Year 2018

De norske fotografene Audun Rikardsen og Vegard Lødøen fikk utmerkelsen «Highly
Commended» for sine fotografier i kategoriene Under
Water og Animals in Their Environment.
Den nederlandske fotografen Marsel van Oosten har vunnet den prestisjetunge tittelen Wildlife Photographer of the Year 2018 for sitt bemerkelsesverdige fotografi, The Golden Couple, der han har innrammet et par gylne stumpneseaper i den tempererte skogen i Qinlingfjellene i Kina, det eneste habitatet for disse truede primatene. Portrettet som gikk av med seieren, fanger inn noe av livets skjønnhet og skjørhet, og ikke minst et glimt av noen ekstraordinære, men likevel relaterbare skapninger vi deler planeten med.

Klikk på bildene for å se dem i større versjon

Formannen i dommerpanelet, Roz Kidman Cox, sier: ‘«Bildet er på sin måte tradisjonelt – det er et portrett. Men så slående, og hvilke magiske dyr. Det er en symbolsk påminnelse om naturens skjønnhet og hvor fattige vi blir når naturen blir redusert. Dette er et kunstverk verdig å henge i et hvilket som helst galleri i verden.»


Direktøren for Natural History Museum, Sir Michael Dixon uttrykker det slik: «I en verden med sin higen etter spesialeffekter, feirer dette bildet en majestetisk og utenomjordisk tilstedeværelse av naturen, og det minner oss om vår sentrale rolle for å beskytte den.»

Seksten år gamle Skye Meaker vant prisen for Young Wildlife Photographer of the Year 2018 med sitt henrivende portrett av en leopard som våkner opp fra søvnen i Mashatu Game Reserve i Botswana. Skye har ønsket å bli naturfotograf siden han fikk sitt første lommekamera i en alder av syv år.


«Med en presis timing og en nøyaktig komposisjon får vi et ettertraktet glimt inn i den indre verden hos et av de mest fotograferte, men sjelden sett dyrene», sier konkurransedommer og tidligere vinner Alexander Badyaev.

De to fotografiene som vant hovedpremiene, ble valgt ut blant 19 kategorivinnere som skildrer det utrolige mangfoldet av liv på planeten vår, fra iakttagelse av sjelden sett dyreadferd til skjulte undervannsverdener. Fotografier tatt av profesjonelle og amatørfotografer er valgt ut av et panel bestående av anerkjente bransjefagfolk og basert på originalitet, kreativitet og teknisk ekspertise.

Etter å ha vunnet over 45 000 innsendte fotografier fra 95 land, blir fotografiene til Marsel og Skye vist i flotte lysbokser sammen med 98 andre spektakulære fotografier. Utstillingen på Natural History Museum åpner 19. oktober 2018 før den skal på turne over hele Storbritannia samt internasjonalt til land som Canada, Spania, USA, Australia og Tyskland.

Nytt av året 2018 er utmerkelsen Lifetime Achievement Award. I år blir den anerkjente naturfotografen Frans Lanting æret for sitt fremragende bidrag til bevaring av dyreliv i mer enn tre tiår.

Neste konkurranse åpner for påmeldinger fra fotografer i alle aldre og alle kapasiteter mandag 22. oktober.
Foto: Marsel van Oosten - The Golden Couple
The Golden Couple
Foto: Marsel van Oosten
Vinner av Wildlife Photographer of the year 2018
Foto: Skye Meaker -
Foto: Skye Meaker
Young Wildlife Photographer of the Year 2018
Foto: Audun Rikardsen -
Foto: Audun Rikardsen
Vinner i kategorien Under Water
Foto: Vegard Lødøen -
Foto: Vegard Lødøen
Vinner i kategorien Animals in Their Environment

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu