Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Fujinon XF16 mm F1.4 R WR

Utvalget av høyytelses optikk til Fujifilm X-serien utvides stadig, og i dag kan vi presentere den nye lyssterke og værbeskyttede vidvinkelen, Fujinon XF16mm F1.4 R WR.
Objektivet har en fast brennvidde som tilsvarer 24 mm i 135-format, og en største blender på hele 1.4. Den store blenderåpningen og en imponerende nærgrense på bare 15 cm gjør at objektivet fungerer såvel for fotografering i svakt lys som til å ta vidvinkelbilder med liten dybdeskarphet og vakker bakgrunnsuskarphet.

Konstruksjon
Den optiske konstruksjonen består av 13 elementer i elleve grupper, med to asfæriske og to ED-elementer for å redusere forekomsten av sfærisk og kromatisk aberrasjon. XF16 F1,4 WR har to typer antirefleksbehandling, både HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) og den nyutviklede Nano-GI (Gradient Index) som effektivt reduserer ghost-effekter og strølys. Et bakre fokuseringssystem inndelt i to grupper (flytende konstruksjon) gir objektivet en autofokus som er rask og pålitelig over hele avstandsområdet. Man bytter enkelt til manuell fokus ved å trekke fokusringen bakover. Da kommer også en dybdeskarphetsskala til syne.

Pris og tilgjengelighet:
Objektivet veier 375 gram og vil være tilgjengelig i løpet av mai til en anbefalt pris på 9199 kroner.
Fujifilm -
Fujifilm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu