Sommerguide 2014: Konkurranser

Disse fotokonkurransene er åpne for innsending i sommer.
Mange bruker sommeren på å ta bilder, hva med å sende bildene inn til en konkurranse? Under får du oversikten over konkurransene som er åpne for innsending denne sommeren.

Allerede 22. juni går fristen ut for å delta i LensCulture Emerging Talent Award. Konkurransen er åpen for alle fototalenter uansett alder og nasjonalitet og premiene består av blant annet penger og utstilling i Barcelona.

Samme dag går også fristen ut for å delta i enkelte av rundene i Canon-konkurransen Picture Scandinavia. Konkurransen er delt inn i forskjellige temaer som uventet selfie, gatefotografering og portrett, og hvert tema har en egen mentor og egne premier. Vinnerne har også mulighet til ålegge bildene ut for salg gjennom bildebyrået 123RF.

30. juni går fristen ut for å søke om stipendet Young Nordic Photographer of the Year, som ble lansert av Fotografiska tidligere i år. Alle nordiske statsborgere under 36 år med fotoutdanning kan søke om stipendet som består av 10 000 kroner, en mentor og en separatutstilling.

Frem til 30. juni kan du sende inn dine beste reisebilder til
National Geographic Traveler Photo Contest 2014. Konkurransen skal kåre vinnere i fire kategorier samt en hovedvinner.

Unge fotografer under 24 år og fotostudenter i alle alde kan frem til 7.juli søke på Ian Parry Scholarship. For å delta sender du inn 12 bilder tatt i løpet av det siste året og forslag til et prosjekt du vil jobbe med dersom du vinner.

Samme dag går fristen ut for å delta i Taylor Wessing Photographic Portrait Prize. Konkurransen jakter hvert år verdens beste fotografiske portretter og er åpen for alle over 18 år.

Årets utgave av Travel Photographer of the Year åpnet nylig for innsending og du har hele sommeren på deg til å delta. Konkurransen skal kåre årets beste reisebilder i en rekke kategorier i tillegg til en hovedvinner. Frist for å delta er 1. oktober.

Sony World Photography Awards 2015 er åpen for innsending helt frem til januar neste år. Det er allikevel ingenting i veien for å delta allerede nå, dersom sommeren tilbyr litt tid til overs. Konkurransen skal kåre årets beste bilder blant profesjonelle, amatører, ungdommer og studenter. Frist for å delta er 5. og 8. januar, avhengig av kategori.

Vi minner også om neste runde av Fotografen 2014, som åpner 1. august. Temaet er sport og dette er en serierunde. Frist for å delta er 1. september.

Følg ellers med på våre konkurransesider for oppdatert info om aktuelle konkurranser.

Har vi glemt noen? Tips oss gjerne i kommentarfeltet under.
Aleksandar Mijatovic -
Aleksandar Mijatovic

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Filip O.
Når publiseres vinneren av temat arkitektur?
Filip
14.6.2014
Knut Ivar S.
Man finner alltid en god del å sende til på patronages.fiap.net/2014-by-months.html

Særlig denne som er humanitærhjelp til flomrammede Paracin i Serbia; theiaap.com/paracin/
13.6.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu