Favoritter fra Bildekritikken

To små barn i et falleferdig hus i en ørken. Da er man langt hjemmefra.
Denne uka er bildet litt spesielt. Jeg har kontaktet to brukere som har postet flotte bilder denne uka, og ikke fått respons fra noen av dem. Så da må jeg stille med bilde selv.

Bildet er tatt i Turkmenistan, høsten 2019. Det er langt ute i ørkenen, flere timers kjøring fra den marmorfylte hovedstaden, Ashgabat. Ashgabat brukes som et utstillingsvindu, og der er det strenge estetiske regler – røyking forbudt, forbudt å kjøre inn i byen med skitten bil og inntil for få år sida var det også forbudt med biler i andre farger enn hvit eller sølv. Alle signalbygg (og de er det mange av) er i marmor. Da blir kontrasten til landsbygda desto større. Vi stoppet ved en kombinert butikk og bensinpumpe, og det var til og med en slags latrine bak. Dette huset var på motsatt side og antakelig bebodd av de som drev butikken.

Barna var nysgjerrige – Turkmenistan er ett av de minst besøkte landene i verden, og få beveger seg ut av de store byene. De syntes vel jeg var like spennende som dem. I en sånn setting, der man er i ett av verdens mest autoritære diktaturer, langt fra sivilisasjonen og ikke snakker språket, føler man seg veldig langt hjemmefra. Samtidig er man glad for at det man ser her er så langt fra slik det er hjemme.



Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. [LINK=https://fokus.foto.no/cgi-bin/bruker/le
Foto: Erik Faarlund - Huset på prærien
Huset på prærien
Foto: Erik Faarlund

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Geir F.
Favoritt??
G
12.5.2023
Pål M. S.
Likte dette. Fin dokumentasjon/historiefortelling. Bildet forteller mye med sin enkelhet. Et bilde på livet på prærien i Turkmenistan.

12.5.2023
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu