Favoritter fra Bildekritikken

Vi har alle sett mange portretter, men kanskje ikke så mange som dette.
Ukas bilde er tatt av Vegar Øyfoss og heter «Marianna Upside Down?». Det er et mørkt og litt skremmende bilde. Det er svært drømmeaktig. Ut fra tittelen og håret, er det tydelig at det er snudd opp ned, men det blir ikke mindre skremmende av å rotere bildet. De tildekte øynene bidrar til det uhyggelige i bildet, og hendene ser ut som de er på vei opp for å beskytte ansiktet mot noe. Den svarte bakgrunnen gjør også sitt. Lyset lyser opp akkurat det det trenger, og skjuler nok til å bidra til mystikken. Det er i det hele tatt så mange uhyggelige elementer her at vi får et vakkert men skremmende bilde.

Dette sier Vegar selv om bildet: Jeg bor i Praha, og dette ble tatt her for to uker siden. Jeg tar som regel mer rene portretter eller bodyscape, og har egentlig ikke gjort mye "fine art"-kategorien så vi ville forsøke å gjøre noe i den gata.
Vil helst ikke si så mye om meningen bak bildet, da jeg gjerne heller vil at folk legger sin egen tolkning til grunn og ikke prøver å lete etter min :) Men mareritt, redsel, vertigo kan kanskje være nøkkelord om det absolutt trengs?

Om du er ute etter exif så er det Canon EOS R med RF 70-200 f2.8 L med Profoto strober og softboxer



Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. [LINK=https://fokus.foto.no/cgi-bin/bruker/le
Foto: Vegar Øyfoss - Marianna Upside Down?
Marianna Upside Down?
Foto: Vegar Øyfoss

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu