Favoritter fra Bildekritikken

Er det et bilde? Er det et maleri? Og hvor mye er klokka?
Ukens bilde er laget av Steinar Ågotnes, og er en et kunstfoto laget av flere separate bilder. Her er det mye man selv kan tolke inn i bildet, eller man kan lure på hva elementene betyr. Hvem er det som stiger opp av vannet i røyken? Hvorfor er klokka fem på tolv? Hvorfor er det så mørkt? All mystikken gjør at man blir sittende og studere bilde. Den symetriske komposisjonen fungerer svært godt på dette bildet.

Dette sier Steinar selv om bildet: Bildet er laget ved en kombinasjon av bilder og litt overlays + redigering i Photoshop. Jeg var ute en tidlig, kald morgen i vinter og tok bildet av selve vannet. Det var frostrøyk den uka og jeg benyttet sjansen. Hadde allerede ideen til bildet lenge før vinteren, men ofte må bildet modnes i hodet før jeg våger å ta tak i det. Ofte ligger det en redsel for å ikke lykkes også, så jeg er flink til å utsette ting. Men da jeg så frostrøyken så startet jeg der. De bildene lå bare på disken til i vår, da jeg redigerte selve miljøet, uten modell. Jeg syntes det var fint å speilvende bildet og sette det mot hverandre, og gikk for et midtstilt bilde da. Modellen, Sofie Brynjelsen har jeg brukt på en del andre bilder, så jeg hadde avtalt å ta modellbildet av henne når det ble litt varmere. Klokka gikk jeg litt på jakt etter, men den ble kjøpt på Fretex. Så i august fikk jeg endelig tatt bildet av Sofie med klokka. Hun ble deretter lagt inn i bildet, men prøvde å matche vinkelen til vannet sånn ca når jeg tok bildet av henne.

Jeg bruker et overlay filter som heter Flypaper for å få en røff tekstur, men bare på bakgrunnen. Så har jeg laget en brush med tåke til å male over modellen og forkant av bildet. Ringene i vannet er bare hentet fra en png. Kjolen ble malt inn og formet med Liquify filter.

Jeg har mine tanker om hva bildet kan bety på mange forskjellige måter, men har ikke lyst å si så mye om det. For meg er det viktig at den som ser bildet gjør seg sine egne tanker. Men om den som ser bildet får en eller annen følelse eller opplevelse av bildet , så er det veldig kjekt .

Bildet skal i skikkelig ramme og passepartout før det er helt ferdig , og jeg gleder meg litt til å se det helt ferdig på en vegg .

Det som er godt med et sånt bilde, er å bli ferdig å få det ut av hodet. Det er forløsende. Det er mye tankearbeid i forkant og litt krevende å gå å tenke på det. Men det er en del av min prosess.


Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Steinar Ågotnes - One
One
Foto: Steinar Ågotnes
Klikk på bildet for å se det i større versjon.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu