Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Årets bilde er utstilt på Sukkerbiten

Pressefotografenes klubb har kåret de beste bildene i en rekke kategorier. Nå kan du se dem i Oslo.
Kåringen av Årets bilde er Pressefotografenes klubbs prestisjetunge, årlige premiering av det ypperste innen norsk foto- og videojournalistikk. Konkurransen bidrar til å sette det aller beste innen dokumentarfotografi på dagsordenen. Årets bilde bidrar også til å skape debatt og engasjement om fotojournalistikken, og bidrar til å sette en standard for visuell journalistikk.

Årets vinnere og en rekke av andreplassene henger nå på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo. Det er en utendørsutstilling som er åpen for alle hele dagen.

Årets bilde 2021 gikk til Aftenposten-journalist Afshin Ismaeli. Vinnerbildet viser Taliban-sjefen Amir Mohammed Mohammed som tester ut en romaskin tilhørende den norske ambassadøren i Kabul i august 2021.
Dette sier juryen: Årets bilde er et symboltungt bilde i verdensklasse. Vi er inne i den norske ambassaden i Kabul, hvor Taliban plutselig har blitt seierherrer etter tjue år med en kostbar krig. Romaskinen må ha stått der fordi det var for farlig for diplomatene å trene ute. Nå sitter Taliban der og leker, med kalasjnikoven sin.

Vi må også trekke fram vinneren av Dokumentar-kategorien, Matthis Kleeb, som vant Foto.nos utstyrsstipend i 2021. Vi håper naturligvis at det har hjulpet ham med å ta vinnerbildet.
Foto:  Afshin Ismaeli -
Foto: Afshin Ismaeli
Vinner av Årets bilde 2021
Foto: Matthis Kleeb -
Foto: Matthis Kleeb
Vinner av kategorien Dokumentar

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu