Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Hjørnet på Oslo S" av Kjersti Botnedal

Fotografiens Hus inviterer til utstillingen «Hjørnet på Oslo S – å komme til seg selv» av fotograf Kjersti Botnedal. Utstillingen åpner 31. mai kl 18:00 og varer frem til 24. juni.
Pressemelding

Hjørnet betegner et fysisk sted i annen etasje på Sentralstasjonen, med en helt unik ungdomskultur som har eksistert i flere tiår. Fra svartkledde gothere utenfor Outland på -90-tallet via Spor 19, til Hjørnet, eller Emo-Hjørnet, som etter siste ombygging ikke lenger er et hjørne, bare et sted mellom kafebordene og uteliggerne, romfolkene og reisende.

– På sitt beste representerer Hjørnet et slags ´hjerte´ der institusjoner, skoler, familier og omgivelser dessverre står for utstøting og manglende innsikt i det å vokse opp i vår tid, sier Kjersti.

På Hjørnet vanker det i hovedsak etnisk norske barn og unge, i alderen 12 til slutten av 20-årene, som føler at de ikke passer inn der de har vokst opp, gjerne fra omkringliggende småbyer, bygder og drabantbyer. De fleste forteller om utenforskap midt i det norske; mobbing, stigmatisering og ensomhet. På Hjørnet møter de folk med samme bakgrunn, her får de venner og ofte kjærester og restituerer seg så de kan gå videre i livene sine.

Botnedal, som kom til Oslo som 19-åring, har sine egne minner fra det som da het Østbanen.

– Det er den samme atmosfæren som dengang, sier hun; unge i drift, ensomme og søkende, likevel ikke i så stort omfang og like godt organisert i all sin uorganiserthet som Hjørnet er i dag.

Hun har hengt med disse ungdommene over en periode på fire år og resultatet er både et dokumentarisk arbeid, men også tradisjonelt portrettarbeid i studio.

Om fotografen
Kjersti Botnedal har bakgrunn som presse- og kunstfotograf på 80- og 90-tallet. Etter et opphold på 10-15 år, har hun igjen tatt opp fotografiet som uttrykksform. Hun debuterte på Statens Høstutstilling i 1990, og dette er hennes første separatutstilling.



Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

Foto: Kjersti Botnedal - Kjærestepar (2017)
Kjærestepar (2017)
Foto: Kjersti Botnedal
Foto: Kjersti Botnedal -
"2003" Philip Aksel Sylvester Østerklev (2017)
Foto: Kjersti Botnedal
Foto: Kjersti Botnedal - Anonym 01-er (2018)
Anonym 01-er (2018)
Foto: Kjersti Botnedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu