Canon lanserer RF 100-300mm f/2.8L IS USM

Her får du både rekkevidde, lysstyrke og fleksibilitet i ett og samme objektiv. En spennende kombinasjon for en rekke ulike bruksområder. Rene kinderegget, faktisk.
Sigma har i mange år hatt en 120-300mm f/2.8 til en pris som er overkommelig for entusiasten. Det har vært mitt favorittobjektiv til det meste som krever tele, da det er rene kinderegget. Noen ganger trenger man fleksibiliteten til en zoom. Noen ganger trenger man lysstyrken til et fastobjektiv, og noen ganger trenger man ekstra rekkevidde. Da kan man slenge på en telekonverter. Det er akkurat disse tingene det nye Canon-objektivet også gir.

Tidligere har Canon hatt 300mm f/2.8 som har gitt lysstyrken og rekkevidden, og 200-400mm f/4 som har gitt noe av fleksibiliteten. Nå kan du få alt i ett. Dessverre er prisen satt en del høyere enn Sigmas tlisvarende objektiv – 148 799 kroner er ikke for hvem som helst, men dette var omtrent som forventet, da Nikons tilsvarende objektiv ligger i samme prisklasse.

Objektivet er utstyrt med to nanoUSM-motorer for rask autofokus. Det har også en bildestabilisator som skal kunne kompensere for inntil 5,5 trinn og ellers er det som vi kjenner de lange L-objektivene fra før. Vekta og størrelsen er ikke voldsomt mye større enn EF 300mm f/2.8, med 190g tyngre og 8cm lengre. Med den ekstra fleksibilisteten man får, er det ikke noe å lure på en gang. Men i motsetning til EF 300mm f/2.8, tar det ikke drop-in-filtre. Det er vanlig skrufiltre på fronten. Det vil si, de er ikke helt vanlige, for de må ha diameter på 112mm, og det er det ikke alle som har liggende og slenge. De koster en del også.

Objektivet tar både 1,4x og 2x telekonvertere, så det kan bli et 140-420mm f/4 eller 200-600mm f/5.6. Vi skulle gjerne sett en av disse innebygd, slik som på Canon EF 200-400mm f/4, men man kan vel ikke forvente å få alt heller for den prisen (eller forresten – det burde man kunne forvente). Nær kamerahuset er det en funksjonsknapp som du kan velge funksjon på fra menyen i kameraet.

Når du trenger et lyssterkt teleobjektiv, men ikke vet hvor lang tele du trenger, er dette en meget god løsning. Canon nevner blant annet innendørssport, der avstanden til utøverne varierer ganske mye, som et typisk eksempel på bruksområde.

Prisen blir altså 148 799,- kroner.
Du finner den her i nettbutikken vår
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu