Svært lyssterk fullformat fra Laowa

Laowa Argus 45mm f/0.95 kompletterer den eksisterende 35mm f/0.95
Det har etter hvert kommet ganske mange objektiver med største blender f/0.95. De fleste av dem er for APS-C, men denne er for fullformat.

Vi har prøvd en del slike, og felles for de fleste er at de ikke er spesielt skarpe. Laowa hevder «ekstraordinær skarphet» ved f/0.95, og vi har sett mye god optikk fra den kanten før, så vi gleder oss til å se hva de kan få til. Skal vi vurdere ut fra størrelse, ser det også ut som de har valgt å putte mye glass i denne, og det bør jo love bra. Objektivet har 13 elementer i 9 grupper, og veier 835g.

Blenderen består av ikke mindre enn 15 lameller, og bør gi helt sirkulære høylys ute av fokus. Sammen med den store blenderen, bør det kunne gi en helt ekstraordinær flott bokeh.

Laowa har vist oss en video der de raskt demonstrerer at det er ganske lite breething på dette objektivet (at bildevinkelen endrer seg når du endrer fokus). Du kan også velge trinnløs blenderinnstilling, og begge deler gjør objektivet godt egnet til video.

I likhet med alle andre objektiver med så stor blender, er også dette et manuellfokusobjektiv. Den kommer i versjoner for Canon RF, Nikon Z og Sony FE.

Prisen i Norge blir 9990 kroner, men vi har ikke fått informasjon om når levering starter.
 -
 -
Eksempel på skarphet ved f/0.95. Bilde fra Laowa.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu