Vidvinkel og telezoom for RF

Canon har sluppet to nye, rimelige objektiver for EOS R
Canon har i dag sluppet RF 16mm f/2.8 STM og RF 100-400mm f/5.6-8 IS STM. Begge er kompakte og rimelige objektiver. Vi har ikke testet objektivene, men nyere erfaring tyder på at det ikke lenger er gitt at de er dårlige fordi de har liten blenderåpning, samtidig som liten blenderåpning gjør objektivene lettere å bygge, og dermed også billigere.

RF 16mm f/2.8 STM
Dette er en svært kompakt vidvinkel. Dersom du av og til trenger noe videre enn standardobjektivet ditt har, men ikke vil investere i (eller bære på) en stor vidvinkelzoom, er dette et utmerket alternativ. Du får en bildevinkel som er svært populær til interiør, landskap og ganske mye annet. Men 4cm lang og 165g gjør at du alltid kan ha objektivet med deg. Med en pris på 3849,- kroner, er det heller ikke noe å si på prisen.

Nærgrensen er på 13cm, og det betyr at du kan gå ekstremt nært motivet, og dermed får ganske interessante perspektiver og linjer. Du får også en ganske god forstørrelse med 0,26x.

Vi er ikke vant til rimelige, faste vidvinkler fra Canon. De hadde en EF 14mm f/2.8L som var ganske så dyr, men ellers har det vært lite. Dette er derfor et velkomment tillegg, og prisen er ganske nær prisen på RF 50mm f/1.8 STM, og det er også ganske uvanlig. Dette er et av Canons rimeligste objektiver.
Levering er ventet å starte i oktober.

RF 100mm f/5.6-8 IS STM
Dette er en svært kompakt zoom med såpass lang rekkevidde. I størrelse er den å sammenlikne med EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM. Det har litt dårligere lysstyrke, men lengre rekkevidde.

Objektivet er 16,5cm langt og veier 635g. Det har innebygd bildestabilisator som skal kompensere for inntil 5,5 trinn. På de lengste brennviddene kan du ikke regne med at stabilisatoren du muligens har i kameraet bidrar noe nevneverdig.

Største forstørrelse er 0,42x på en fokusavstand på 88cm. Filterfatningen er 67mm. Dersom 400mm ikke er nok for deg, er det mulig å bruke objektivet med Canons telekonvertere. Men når prisen på objektivet er 8299,-, mens 2x telekonverterne koster 9195,- er det kanskje ikke så mange som kommer til å bruke den kombinasjonen.

Levering starter i oktober.

_______________________________________________
Her er RF16mm f/2.8 i nettbutikken
Og her er 100-400
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu