Kanskje kommer superkompakten fra Zeiss allikevel

Zeiss lanserte et kamera på Photokina for over 2 år siden, ZX1. Siden har ingen sett det. Men ting tyder på at det kommer nå.
Zeiss ZX1 er et kompaktkamera i samme segment som Leica Q2 – et fullformatkamera med fast 35mm f/2. Det som er spesielt med kameraet er at det kjører Android og har innebygd Lightroom, så du også kan redigere bildene rett i kameraet.

Pressen ble invitert til en stor lansering under Photokinamessen i 2018, og siden har vi ikke hørt noe. Vi har jevnlig plaget den norske importøren av Zeiss med spørsmål om det, og de har aldri hatt noe å fortelle.

Helt til i dag. Nå kan de fortelle at det kommer i salg ganske snart. Riktignok bare i Tyskland og USA til å begynne med, men da er det i hvert fall en produksjon på gang. De vil tydeligvis se hvordan markedet tar imot kameraet før de slipper det til hele verden.

I dag har også B&H, den store fotobutikken i New York, lagt ut kameraet til forhåndsbestilling på nettsidene sine. Det som er litt overraskende, er at prisen er satt til stive $6000. Det vil, med dagens dollarkurs, si nærmere 70 000 kroner. Det er altså mer enn 10 000 kroner dyrere enn Leica Q2.

Kameraet har antakelig samme innmat som da det ble lansert. Mye av det er basert på Sony RX1. Det er med andre ord aldrende teknologi.

Så da blir spørsmålet hvem som ønsker å betale så mye for et to år gammelt kompaktkamera. Leica har allerede et navn som luksusmerke, og kan ta ekstra betalt på grunn av det. Zeiss har et godt navn innen optikk, men med lite å vise til innen kameraer er det ikke sikkert de kan ta høyere pris enn Leica.

Kanskje blir det et samlerobjekt. Hvis det selger lite, og derfor ikke blir lansert i andre land, og prisen er så høy, vil dette nok forbli et svært sjeldent kamera.

Du kan lese mer om kameraet i artikkelen vi skrev ved lansering.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu