Tokina på vei tilbake

Tokina er 70 år i år, og viser fram en rekke nye objektiver som blir lansert utover året. Det ser ut som de satser på et skikkelig come-back som en leverandør av kvalitetsoptikk.
Tokina hadde forberedt en stor stand på årets CP+-messe i Yokohama. Men da den messen ble avlyst på grunn av smittefare, ble det bare en vanlig annonsering.

Det er et stort antall objektiver de nå viser fram, men som ikke er offisielt lansert ennå. Det er derfor begrenset med informasjon vi har om dem.

En ting som er spennende er at de i stor grad satser på objektiver for speilløse kameraer. Der vi ser at Sigma og Tamron fortsatt har størst fokus på speilrefleksobjektiver, og mange brukere har savnet mer tredjepartsoptikk for speilløst.

Tokina var ansett som et bedre merke enn Sigma og Tamron i gamle dager, men de har vært lite synlige, særlig i Norge, de senere årene. Nå har de en del serier med spennende objektiver, og kommer med spennende tilskudd til noen av disse i dag.

ATX-M
Standardserien for speilløse kameraer, atx-m, får 5 nye medlemmer i år:
23mm, 33mm og 56mm f/1.4 for APS-C, altså brennvidder som gir den klassiske bildevinkelen til 35m, 50mm og 85mm (på fullformat). Disse kommer med Sony E-fatning til sommeren og med Fujifilm X-fatning til høsten.

For fullformat kommer 35mm og 50mm f/1.8 med Sony FE-fatning, og der finnes det allerede en 85mm i samme serie. Disse blir tilgjengelige til høsten.

ATX-I
ATX-I er for speilreflekskameraer, og der kommer det ett objektiv for APS-C, en 11-20mm f/2.8 vidvinkelzoom. Dette er et litt pussig objektiv, da Tokina allerede har en 11-16mm f/2.8 i samme serie. Eller, egentlig er det 11-16 som er et pussig objektiv, med så kort zoomomfang, og vi lurer på hva de skal med begge objektivene. Vi har bare sett bilde av dem, og de ser omtrent like store ut.
Objektivet kommer til sommeren med Canon EF- og Nikon F-fatning.

Alle objektivene har autofokus.

Vi kommer tilbake med en artikkel som forklarer de ulike Tokina objektivseriene, og hvordan selskapet tenker om framtida.
 -
De nye objektivene som kommer i år.
 -
Klassiske fastobjektiver for Sony og Fujifilm APS-C
 -
Fullformatobjektiver for Sony FE
 -
Vidvinkelzoom for speilrefleks APS-C

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erlend S.
Angående piratmerkenes rennome: Tamron med sin adaptall-optikk hadde ikke best rykte i forrige årtusen, men så ble de kjøpt opp eller motsatt av Zenza Bronica som er kjent for helt herlig mellomformatsoptikk. Det ble et løft.
12.3.2020
Erlend S.
Angående piratmerkenes rennome: Tamron med sin adaptall-optikk hadde ikke best rykte i forrige årtusen, men så ble de kjøpt opp eller motsatt av Zenza Bronica som er kjent for helt herlig mellomformatsoptikk. Det ble et løft.
12.3.2020
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu