Bølge av brekk i bransjen

Blant annet sjokkbrekk hos Stavanger Foto i natt.
De siste dagene har fotobransjen opplevd to innbrudd. Først ute var Focus Nordic, Nordens største distributør av fotoutstyr. Innbruddet var riktignok ikke hos dem denne gangen, men fra transittlageret hos logistikkpartneren deres. Det er ukjent hva tyven kom unna med, men av varer fra Focus Nordic ble det stålet en god del Tamron-objektiver.

Knut Aronsen, daglig leder hos Focus Nordic i Norge, sier at varene antakelig blir sendt til andre markeder for å omsettes der. Likevel har de offentliggjort en liste med serienummer, og vi ber alle som blir tilbudt å kjøpe Tamron-objektiver utenom det vanlige markedet å være oppmerksomme, og sjekke serienummer mot denne lista.

Lista kan lastes ned her.


Stavanger Foto rammet igjen
I natt skjedde det et også et sjokkbrekk hos Stavanger Foto. En bli ble kjørt gjennom ruta, gitterporten og inn i butikken.

– Det var tydelig at de visste hva de var ute etter, forteller daglig leder, Arnt Ove Jøsang. De kjørte bilen langt inn i lokalet, og tok blant annet innholdet i Leica-skapet som sto innerst og vanskeligst tilgjengelig.

I tillegg forsvant både varer fra Sony og Canon og mye brukte varer.

Krimteknisk jobber på åstedet nå, så ingen slipper inn, men straks de er ferdige, og knust glass er fjernet, vil de forsøke å åpne butikken. Jøsang antar at de klarer å åpne i løpet av dagen, men advarer om at det kan være litt kaldt der i dag, inntil de får nye vinduer på plass.

Når de har fått oversikt over hva som er borte, håper jeg vi får en liste over serienummer, som vi kan legge ut her, så vi unngår at noen kjøper tjuvgods. Jøsang antar at utstyr for 1-2 millioner er stjålet.

Også her forventer vi at varene blir fraktet til et annet marked og solgt der.

Stavanger Foto var utsatt for noe tilsvarende i 2016.
Foto: Politiet -
Foto: Politiet

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu