Storsvindler fengslet

Svindleren på bruktmarkedet på Foto.no dømt til fengsel og erstatning, melder TV2.no
Vi har i en del år vært plaget av en 59 år gammel mann som har svindlet en del av brukerne våre på bruktmarkedet. Vedkommende har lagt ut troverdige annonser for fotoutstyr til litt for lav pris, slik at interesserte skynder seg for å få kloa i det, og dermed ikke alltid rekker å være så kritisk som man bør være. Utstyret måtte alltid forhåndsbetales men varene ble aldri sendt.

Brukeren bodde i Filipinene, og var derfor ikke å få tak i, verken for kjøpere eller for politiet, men han var hyppig omtalt i forumet vårt. Vi gjorde etter hvert mye for å hindre ham i å opprette nye kontoer, og jeg har ikke tall på hvor mange av dem jeg har stengt. Han mislikte både omtale og at vi gjorde det vanskelig for ham, og kom med trusler både mot Foto.no og enkelte brukere på forumet.

Likevel klarte vi ikke å stoppe ham, føl en tok kontakt med mange av de som var blitt svindlet, både her på Foto.no og andre bruktmarkeder, og fikk dem til å anmelde forholdene til politiet. Deretter tok politiet saken, når de så at det var mange anmeldelser det var snakk om.

TV2 ble involvert og hadde en reportasje om ham, og sendte til og med et intervju med vedkommende.

Etter dette har han fortsatt å svindle, men havnet også i problemer i Filipinene, og satt også en periode fengslet der. Han forsøkte da å komme seg tilbake til Norge for å gjøre opp for seg, og han ble arrestert da han ankom landet.

Nå kan TV2.no melde at han er dømt for 43 tilfeller av svindel. Han må sone 6 måneder og betale tilbake beløpet disse 43 er svindlet for. Han innrømmer at antallet nok er mye høyere enn 43, men det er antallet anmeldelser politiet har mottatt.
Foto: Eirik Johannesen -
Foto: Eirik Johannesen
59-åringen, da han satt i fengsel i Filippinene.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Geir B.
Det fengselet i Filippinene minner litt om Bangkok Hilton (se filmen med samme navn med Nicole Kidman).
8.1
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu