Leica lanserer M10-P Ghost Edition og Summilux 90mm f/1.5

Leica har gått sammen med et klokke-entusiastene hos HODINKEE og laget en «ferdig falmet» M10-P. Samtidig lanserer de et nytt objektiv med M-fatning
HODINKEE var opprinnelig en nettside for klokke-entusiaster, som de senere år også har begynt å selge armbåndsur. Sammen med Leica har de designet en spesialversjon av M10-P, inspirert av hvordan arbåndsur endres med tiden, og falmer.

Resultatet er en Leica M10-P «Ghost» Edition for HODINKEE. Et kamera i dus grått og sølv. Kameraet leveres med en Summicron 35mm f/2 ASPH. i matchende grått. Det følger også med en matchende «Rope Strap» Settet produseres kun i 250 eksemplarer.

Det er imponerende at Leica kan fortsette å gjøre sånt som dette. De har en helt spesiell status, og disse spesialutgavene blir samlerobjekter som kjøperne er villig til å betale ganske mye ekstra for å få tak i.

Funksjonsmessig er kameraet og objektivet identisk med den vanlige versjonen, så detter er en variant for samlere, eller for den som vil ha noe litt spesielt.

Prisen for settet blir 169 000 kroner, og vil være tilgjengelig for salg fra i dag.

Leica Summilux-M 90mm f/1.5 ASPH

Dette er et nytt objektiv for Leica M. Med 90mm brennvidde og stor blender er dette et typisk portrettobjektiv. Som vanlig har Leica puttet inn det aller ypperste av glass og metall, så man får en byggekvalitet og bildekvalitet få eller ingen kan matche.

Objektivet er bygget over samme lest som Noctilux 75mm f/1.25 ASPH. Det betyr at det er lagt stor vekt på bokeh. Objektivet er laget for å gi de mykeste og peneste bakgrunner ute av fokus. Det er få som kan akkurat det kunststykket som Leica, så vi forventer ganske mye av det.

Prisen tilsier også at dette objektivet bør være av aller ypperste klasse på alle måter.

Minste fokusavstand er 1 meter, noe som gir en maksimal forstørrelse på 1:8,8. Solblender er innebygd i objektivet.

Vi har så vidt fått tatt og kjent på objektivet (men ikke testet det), og kvalitetsfølelsen er det ingenting å si på. Det er ganske stort og tungt, og på en M10-P ser man ganske mye av objektivet i søkeren. Setter du det på en SL med adapter får du et objektiv som balanserer veldig godt, og der du får fullt utbytte av søkeren. Med SL2 får du også stabilisering.

Også dette objektivet skal være i salg når dette «går i trykken», og prisen blir 135 000 kroner.
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Walter S.
Berre lækkert!
Som innbarka FujiFilm-eier (med yndlings X-Pro2 som brukes daglig) forstår jeg at man kan bli "forelsket" i noe sånt, og også at noen betaler en slik høy sum for dette. Den nye M10-P Ghost Edition har en egen, uforklarlig utstråling (hvis man kan si det på den måten) og har noe spesielt over seg.
Det jeg reagerer på, er at Leica ikke har sine egne, spesielle og litt forseggjorte split-ringer for å feste denne lekre Rope Strap'en med, men bruker høyst ordinære runde "run of the mill"-ringer som ser noe fremmed ut og litt sånn "out of style" (for meg, i hvert fall) her, sammen med et på alle måter forseggjort og elegant kamera og stropp.

Jeg sier jo ikke at dette er ordinære Biltema split-ringer, men utseende minner mye om helt vanlige sådan ...
Antageligvis er det bare et lite anfall av misunnelse hos meg, at jeg må finne noe å kritisere, men akkurat elegant er det ikke ... på et sett til 169.000,-

Mvh,
Walter
(som nok må nøye seg med sin X-Pro2 noen år til ...)
;o)
12.12.2019
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu