Fujifilm lanserer rangefinder-kamera i mellomformat

GFX50R er mindre og lettere og billigere. Nye objektiver kommer, og de annonserer også et revolusjonerende 100MP GFX.
Fujifilm har hatt pressekonferanse og etter å ha liret av seg mye markedssvada, viser de fram GFX50R, mens norske Jonas Bendiksen forteller om hvordan det er å bruke. Han trekker fram at det er mer lekent. Lettere å leke med når det er mindre og mer portabelt. Han trekker fram hvor lett det er å bruke, og ikke føles som en stor klump.

-Føles naturlig og intuitivt å bruke, sier Jonas Bendiksen.

Kameraet er 25mm tynnere og 145g lettere enn GFX50S. Det gjør det mer håndterbart.

I og med at de ikke har sagt noe om spesifikasjoner, må vi anta at det har samme bildebrikke og prosessor som GFX50S

For oss ser dette ut som en X-E3 i mellomformat. Kameraet har ikke gjennomsiktssøker, kun elektronisk. Knapper og hjul ligger på kjente steder for Fujifilm-brukere. Vi skal ha møte med Fujifilm senere i uka, og får da anledning til å holde det og prøve det litt.

En viktig nyhet er at Fujifilm samarbeider med Capture One for optimal arbeidsflyt. Det er mange klager på Adobe Lightrooms håndtering av råfiler fra X-Trans-brikken til Fujifilm. Med Capture One lettere tilgjengelig, kan dette nå bli mye enklere og bedre.
Det finnes en Capture One Express for Fujifilm som er gratis. I tillegg til en Pro-versjon til $159 i året for Fujfilm eller $180 i året for en som ikke er knyttet til noe system.

GFX50R blir tilgjengelig i november 2018 og vil koste USD 4500. Det vil si drøyt 50 000 i Norge.

Nye objektiver
Sammen med det nye, mer kompakte kameraet, lanserer Fujfilm også noe så originalt som et "pannekakeobjektiv" for mellomformat. Nærmere bestemt en 50mm f/3.5, som er svært kompakt og en glimrende match for GFX50R hvis du vil ha et kompakt mellomformatsystem.

I sammen slengen legger de to ny objektiver på roadmap-en: 45-100mm f/4 R LM OIS WR og 100-200mm f/5.6 R LM OIS WR.

Annonserer banebrytende modell neste år - GFX100
Første halvår 2019 vil Fujifilm lansere GFX100, et banebrytende mellomformatkamera. Som navnet tilsier, får det 100 megapiksler. Det er ikke spesielt banebrytende. Men kameraet får en del unike funksjoner. Det er det første som får fasefokus på bildebrikken. Det får bildestabilisator på bildebrikken og det vil kunne ta opp 4K video.

Fujilm presenterer det som den ultimate bildekvaliteten og den ultimate videokvaliteten. Vi ser for oss at kameraet kan bli ganske spennende. Prisen er forventet å ligge på $10 000, altså ingen billig sak.

Ny projektor
Helt på tampen kommer Toshi Iida -. sjef for kamera og optikk-divisjonen inn igjen for å vise fram en ny projektor. Den kan vise et bilde på 100 tommer fra 75cm avstand. Objektivet er helt spesielt. det kan snus i flere retninger, og til og med oppover og nedover - seks retninger totalt, uten å flytte projektoren. Du kan også skifte mellom landskapsformat og portrettformat. I dag ser det ut som dette må gjøres manuelt. Det burde vært tilgjengelig fra en fjernkontroll. Det kommer sikkert i neste versjon.
Denne første versjonen kommer neste år.


 -
 -
 -
 -
 -
 -
Fujifilms første projektor. Har ennå verken navn eller pris.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erlend S.
Du bør korrigere overskriften, den er ikke i samsvar med "For oss ser dette ut som en X-E3 i mellomformat. Kameraet har ikke gjennomsiktssøker, kun elektronisk".

Det ser ut som Fuji lanserer ett kompakt okularvideosøkerkamera i mellomformat.

Eller du kan skrive Fuji lanserer lettere EVF-kamera i mellomformat .

X-E3 er ikke rangefinder, det er ett rent EVF-kamera.
5.10.2018
Ronny R.
"En viktig nyhet er at Fujifilm samarbeider med Capture One for optimal arbeidsflyt. Det er mange klager på Adobe Lightrooms håndtering av råfiler fra X-Trans-brikken til Fujifilm. Med Capture One lettere tilgjengelig, kan dette nå bli mye enklere og bedre."

GFX sensoren er ikke X-Trans, så det har ikke så stor betydning. Fuji sine kamera som har X-trans sensor var allerede støttet av Capture One.
25.9.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu