Nå blir det lettere å være fotograf på farten

Profoto lanserer B10, en svært portabel, batteridrevet studioblits, som passer i kamerabagen og der batteriet er integrert i blitsen.
Vi har sett mange studioblitser. Noen er store og stasjonære, og flotte til å bruke i studio, men du tar dem ikke med ut. Noen er små men trenger en diger batteripakke for å fungere. Noen av disse har ikke vanlig fatning for ekstrautstyr, og det er vanskelig å feste noe annet enn paraplyer på dem.

Nå har Profoto lansert B10, en lampe som løser alle disse utfordringene og noen til.

Selve blitshodet er ikke stort større enn et litt stort objektiv – som en litt feit 24-70 f/2.8. Det er med batteriet på. Størrelsen og fasongen gjør at den passer nedi en kamerabag eller -sekk uten problemer. For å montere den på et stativ, må du riktignok sette på stativfestet som følger med, men det er gjort på få sekunder. Stativfestet er også greit å holde i, dersom du vil det.

B10 har samme monteringsløsning som B1 og D2, og dermed kan du montere alt OCF-tilbehør rett på den. Lysstyrken er 250Ws, så det er ikke verdens kraftigste blits, men det slutter du å tenke på når du står der og får fleksibiliteten den gir.

I stedet for et vanlig modelleringslys, er lampen utstyrt med en videolampe. Det gjør at den kan brukes til filming. På videolyset kan du også justere fargetemperaturen, hvis du vil gjøre den varmere enn dagslys. Det kan også være nyttig til foto. Som videolampe gir den naturligvis ikke så mye lys som når du bruker den som blits, men ofte nok til at det fungerer også til foto. Videolyset gjør det også lettere å se hvordan skygger faller enn med et vanlig modelleringslys.

Lampen har full støtte for TTL hvis du bruker den sammen med Profoto Air Remote TTL for kamerasystemet ditt (finnes for Canon, Nikon, Sony, Fujifilm og Olympus). Hvis du vil overstyre TTL-målingen, eller bare vil gjøre ting manuelt, er det veldig enkelt å stille dette. Du kan gjøre det fra utløseren på kameraet eller direkte på blitsen. Nytt med B10 er at det også følger med en app for mobiltelefon, så du kan gjøre alt fra telefonen. Det er visse ting som ikke kan gjøres fra utløseren, slik som å bytte radiokanal eller blitsgruppe, og hvis lampen er plassert litt utilgjengelig, er det svært nyttig å kunne gjøre det rett på telefonen. Har du en assistent, kan også hen styre lyset mens du styrer kameraet.

Vi ser at denne lampen kan være en veldig fin løsning for fotografer som trenger lys når de er på farten og ikke vil eller kan bruke mye tid på å rigge, eller må bære med seg utstyret. For journalister, som i dag både må skrive, fotografere og filme, vil det være en gavepakke.
Profoto B10 kommer i salg i disse dager, og prisen er ca. 16 875 kroner for et lampehode med stativfeste og etui. Det finnes også et dobbeltkit, der du får med en ryggsekk, for 33 750,-Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
Nye Profoto B10
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu