Nyheter denne uka

Vi merker at det nærmer seg fotokina-messen, og det kommer mange små og store produktnyheter. Her er noen av dem.
Den store nyheten, som alle ventet på, Nikon Z7 kom forrige uke. Ok, jeg vet at ikke alle ventet på den, men enten man er interessert i å selv bruke produktet eller ikke, er det en svært interessant introduksjon på speilløsmarkedet, og en lansering som vi endre maktforholdene i bransjen.

Denne uka har vi ikke sett noe så stort, men det har kommet en del nytt allikevel.

Mandag:
Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS for speilløse APS-C-kamerer. Dette er et rimelig objektiv med manuell fokus, der alle pengene er lagt i optisk kvalitet og byggekvalitet. Du får dermed et solid og optisk bra objektiv for en hyggelig penge. Veiledende pris er 3199,-. Det kommer med fatning for Canon EF-M, Sony E, Fuji X og MFT.

Det er lansert som et portrettobjektiv. Personlig synes jeg det blir litt langt for det på APS-C, og særlig på MFT, men det er en smaksak.

Tirsdag:
Phase One XF IQ4. I den andre enden av skalaen finner vi det nye mellomformatkameraet til Phase One med 151 megapiksler. Det kan bli ditt for rundt om en halv million kroner.

Onsdag:
Sony SF-G TOUGH UHS-II SD-kort. Dette skal være de raskeste og mest solide SD-kortene du kan få. De bøyer ikke, tåler frost, slag, støt, fall og whatnot. De har V90-rating (kan ta unna en videostrøm på inntil 720 Mbps) og har oppgitt maks lesehastighet på 300MB/s og skrivehastighet på 299MB/s. De matcher altså de høyeste spesifikasjonene som er på slike kort i dag.

De kommer i størrelser på 32, 64 og 128GB, og vil være i salg fra en gang i oktober, men prisen er ikke kjent ennå.

Torsdag
Sony RX100 VA. Dette er en ny variant av den kjente RX100 V. Kameraet har fått ny prosessor, som gir raskere og mer avansert autofokus, bedre støyfjerning og en del nye funksjoner. Sony har ikke tenkt å annonsere det noe særlig, bare la det gli inn i den vanlige produktstrømmen, men det er altså en ganske vesentlig oppgradering, så skal du ha kameraet, pass på at du får versjon 5A.

Levering har startet, og prisen er den samme som før.

Nikon D3500. Hvis du trodd speilreflekskameraet var dødt da Nikon lanserte Z6 og Z7 forrige uke, tar du feil. Nikon har akkurat lansert D3500, et speilreflekskamera for nybegynnere og de som trenger noe lite og rimelig. Det er mindre og lettere enn forgjengeren, har fått litt annen knappeplassering og ganske mye bedre batteritid (1550 bilder pr. lading). Ellers er det mye likt fra forgjengeren. Det er uansett interessant at Nikon ikke har flyttet all oppmerksomheten sin over på speilløst.

Fredag
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 er den nye versjonen av Tamrons svært populære vidvinkelzoom. Den har fått bedre coating, en ekstra prosessor som bedrer bildestabilisator og autofokus i tillegg til at den nå er skikkelig værtettet. Med andre ord bør dette bli et meget bra objektiv for å fotografere store nattehimler, landskap, arkitektur og mye annet rart.

Prisen er omtrent den samme som forgjengeren, 13 899,- og Nikon-versjon kommer i september, mens Canon-versjonen kommer i oktober.Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.
 -
Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS
 -
Sony SF-G TOUGH UHS-II
 -
Sony RX100 VA
 -
Nikon D3500
 -
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
SveinM M.
Regner med at dere også snart kommer på banen med en aldri så liten artikkel om Canon EOS-R, ja.... ;)

Merker meg at den f.eks. har kortplass kun for SD-kort, til forskjell fra Nikon Z som kun har kortplass for XQD-kort

3.9.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu