GoPro oppgraderer til Hero6

Nytt actionkamera med fine oppgraderinger uten å ryste markedet.
Vi får vel først si at det ikke er så lett for GoPro å ryste markedet, siden de mer eller mindre eier det allerede. Oppgraderingene denne gangen er velkomne og øker bruksverdien av kameraet uten å revolusjonere.

Kraftig prosessor gir mange forbedringer
GoPro Hero6 Black er en tydelig videreføring av Hero5. Vi har fått begrenset med informasjon, men det ser ut som bildebrikken er den samme som før, men at det er utstyrt med en egenutviklet prosessor, GP1, som er vesentlig kraftigere enn før. Og siden veldig mye av det som gjøres i dagens kameraer baserer seg på prosesseringskraft, betyr det at Hero6 kan gjøre mer og gjøre det bedre enn tidligere.

Bildefrekvensen i 4K er økt til 60/50 fps. Det er en stor fordel på kameraer som er beregnet på nettopp action, så selv om GoPro har tilbudt 4K lenge, er det først nå det blir ordentlig brukbart.

Bent Broklev hos den norske importøren, Response, forteller at støyen er dramatisk redusert, og bildekvaliteten økt. Blant annet støttes nå H.265 HEVC codec, som gir langt høyere bildekvalitet på samme bitrate, sammenliknet med H.264 AVC. Høyeste bitrate er også økt fra 60 til 78 Mbps. Det behøves når man dobler bildefrekvensen.

Kamerat har ingen optisk stabilisering, men til video er ofte en elektronisk stabilisering som gir et jevnt bilde minst like effektivt. Den nye elektroniske videostabiliseringen skal være kraftig forbedret og gi et jevnt under omtrent alle forhold. Dette bidrar også til høyere bildekvalitet.

Fotofunksjonen er omtrent som før, med stillbilder på 12 megapiksler og seriebilder med inntil 30 bilder pr. sekund, og det er støtte for råformat. Men nå er det støtte for HDR-bilder rett i kameraet. Overføring via Wi-Fi kan nå gå over 5GHz-båndet, og har derfor potensialer til å gå mye raskere enn før.

Mye er som før
Som nevnt er Hero6 kjent materiale. Den ser ut til å ha samme størrelse som Hero5, og bruker alt det samme tilbehøret (inkludert batteri) som denne. Kameraet er fortsatt vanntett til 10 meter uten å bruke undervannshus.

Stemmestyringen er på plass. Det nevnes ikke noe om endringer der, så den er antakelig som før. Litt upresis noen ganger, men ganske kult når man får det til å fungere.

Kontroll av kameraet gjøres i stor grad ved hjelp av den trykkfølsomme skjermen.

GoPro i markedet
GoPro er totalt dominerende på markedet for actionkameraer. Det skyldes ikke bare god markedsføring, men et stort utvalg av tilbehør, og generelt velfungerende kameraer. Det finnes alternativer som er billigere og det finnes alternativer som har funksjoner GoPro mangler, men alt i alt er kombinasjonen av disse faktorene sammen med tilgjengelighet nok til at GoPro har fått den posisjonen de har. Med dette produktet bryter de ikke nytt land, men vurderer du å skaffe deg et actionkamera trår du absolutt ikke feil med en Hero6.

Prisen på Hero6 er satt til 5995,- kroner. Da trenger du et MicroSD-kort i tillegg. Leveringen starter umiddelbart.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu