EOS R3 og R5 får nye funksjoner

Et nytt internprogram gir EOS R3 og R5 en ansiktsløftning. Men er det i stedet for nye kameramodeller?
Oppdateringene til EOS R5 er kanskje de mest spennende, der den viktigste oppgraderingen er det Canon kaller IBIS High Resolution Shot. Som mange før dem, vil kameraet nå tilby bilder i vesentlig høyere oppløsning enn det bildebrikka i utgangspunktet gir. Canon gjør dette ved å ta 9 bilder og setter dem sammen i kameraet til ett bilde på 400 megapiksler. Det som er spesielt her, er den høye oppløsningen du får på sluttresultatet. 400 megapiksler har vi tidligere bare sett fra kameraer med bildebrikke på 100 megapiksler.

Det er noen begrensninger på denne løsningen. Du må ha stativ og stillestående motiv, og du får ikke sette det ferdige bildet i full oppløsning på kameraskjermen. Bildet lagres bare i JPG, dessverre. Vi mistenker at de fleste som har bruk for 400 megapiksler også trenger raw.

Utover dette er det følgende oppgraderinger:
• Mulighet for å beskjære eller endre størrelse på bilder ved overføring via FTP (R5)
• Bilder som overføres via FTP kan automatisk merkes som skrivebeskyttet, så det er lett å vite hvilke som er overført (R3/R5)
• Mulighet for å lagre og overføre nettverksinnstillinger mellom kameraer av samme modell (R3/R5)
• Bedre autohvitbalanse og raskere visning av endringer i søkeren. (R3)
• Panoreringshjelp – IS brukes for å gjøre motivet skarpere og bakgrunnen mer uskarp ved panorering (R3)
• Prioritert liste av mennesker. Du kan registrere inntil 10 personer og sette opp en liste over hvem autofokusen skal prioritere høyest. (R3)
• Støtte for Speedlite EL-5. (R3).

Etter at Canon har lansert en rekke modeller i senere tid, deriblant en Mark II av R6, så er det spekulasjoner om denne oppdateringen kommer i stedet for en ny R5. Det er litt vanskelig å si at den kommer i stedet for, for det kommer garantert en ny R5, men det kan tyde på at det er litt tid til. R5 er for dyr til at vi synes det er riktig å oppdatere den med mindre man har noe vesentlig å komme med, så kanskje er det like greit å vente litt lengre. R3 venter vi ingen ny versjon av ennå. Og oppdateringe, som disse, er tross alt gratis.

Oppdateringene er tilgjengelige via Canon Camera Connect-appen eller på nettstedet www.canon-europe.com/support.


 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu