Den tiden av måneden

Ja. Det skjer ubønnhørlig hver måned for veldig mange av oss, nemlig at det er på tide å stemme på månedens bilde.

Slutt å kalle Canon feige!

Canon EOS R5 endrer hele spillet. Canon har i dag annonsert noen kommende produkter som for alvor viser at de nå ønsker å ligge i forkant av den teknologiske utviklingen og kanskje knuse noen konkurrenter på veien.

Canon fortsetter med speilrefleks

Lanserer EOS 850D i dag, samt et litt interessant objektiv for EOS R-systemet og en miniskriver.

Mentorprogram med Cheryl Newman & gjester vår 2020

Trenger du hjelp og veiledning på egne fotoprosjekt? Gjennom mentorprogrammet ledet av den anerkjente bilderedaktøren og kuratoren Cheryl Newman, vil du få variert veiledning, fokuserte bildediskusjoner, inspirasjon og nyttig input.

Nikon D6 lanseres i stillhet

Det kraftigste kameraet fra Nikon noensinne er lansert, men vi vet ikke om de vil snakke om det.

Hands on med nye Olympus E-M1 Mark III

En etterlengtet oppgradering fra Olympus gjør E-M1 igjen til et moderne kamera med en rekke attraktive funksjoner, men kanskje ikke så mye vi ikke har sett før. Vi har lekt oss med kameraet.

Photoshop | Introduksjonskurs på fire kvelder

Vil du lære hemmeligheten bak Photoshop? Fotografenes profesjonelle arbeidsverktøy gir fantastiske muligheter i forbedring og etterarbeid på dine bilder – og i dette kurset får du en intensiv introduksjon!

Åpen kveld: Trend forecasting 19. februar kl 17:00!

Hvordan vet man hvilke trender som kommer? Bli med på åpen kveld hos School of Fashion Industry & Bilder Nordic for en interessant workshop i hvordan man forutser trender, og jobbe med konsepter basert på trend! En super mulighet til å bli kjent med skolene & snakke med studenter og rektorer!

Årets Mentor-utstilling fra NORDphotography

START VINTERFERIEN med å feire sammen med oss - fredag 14 februar kl 19:00 er du hjertelig velkommen til åpning av NORDphotographys Mentor-utstilling på Cyan Studio. Det blir foto, forfriskninger, og god stemning.

Foto-workshop California, Nevada og Utah 26.1 - 9.2 - 2021

La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Yosemite og Death Valley - samt Point Reyes og Valley of fire!

Forsinkelser på grunn av Wuhan?

Vi spurt de største leverandørene våre om det blir forsinkelser eller annet på grunn av koronavirusutbruddet i Kina.

Regjeringskvartalet – En fotoutstilling

Teknisk museum åpner utstilling om et omstridt kvartal i Oslo, før og nå.

I lyset fra et hav – en annerledes fotobok

En bok med naturbilder som ikke ser ut som naturbilder og som egentlig ikke handler om natur.

Varmt hjerte, sterke hender

Anne Helene Gjelstad bok om livene til de gamle kvinnene på de estiske øyene Kihnu og Manija, har blitt ei gedigen fotobok, men den er trolig også interessant for mange som neppe bryr seg om verken ISO eller blendere, men kunsthåndverk.

Siste dag med innsending til månedens bilde

Tema er Action, og du kan fortsatt vinne langt over gjenommsnitlig flotte premier, selv uten det beste bildet. Siste frist for innsending er i dag.

Bladet Fotografi har blitt nytt

Nummer 1, 2020 er et helt nytt blad på de fleste måter, og er nå mer et kunstfototidsskrift enn bladet slik vi kjenner det fra tidligere.

Dette er Årets unge nordiske naturfotograf

Tobias Gjerde (16) vant den gjeve prisen, og vi tror ikke det var tilfeldig.

EKSTRA workshop med VEE SPEERS - Create your unique visual style

Den første workshopen med Vee Speers ble raskt utsolgt. Hun har derfor valgt å sette opp en ekstra workshop fra 19 - 22 mars i Oslo. Det blir tre dager dager fylt med inspirasjon, magi, rariteter, fotografering, foredrag, latter, energi, rekvisitter, styling og mye mer!

Utstilling om vasskraftas avtrykk i landskapet

Vasskrafta er sjølve ryggrada i det norske kraftsysteme og eit særtrekk ved den norske vasskrafta er moglegheita til å lagra energi i vassmagasin. Denne moglegheita utforskar fotograf Torstein Lund Eik ved hjelp av drone i prosjektet “Regulert”.

En prat med Årets nordiske naturfotograf

Vinnere er kåret, og kort tid etterpå møter jeg en tydelig stolt Rainer Carpelan, nykåret Nordic Nature Photographer 2020 for en liten prat.

Årets nordiske naturfotograf er kåret

Rainer Carpelan fra Finland ble lørdag kåret som Årets nordiske naturfotograf i konkurransen Nordic Nature Photo Contest (NNPC) under en seremoni i Oslo Konserthus. Tobias Gjerde fra Norge ble kåret som Årets unge nordiske naturfotograf. Dette er 10. gangen at konkurransen arrangeres av magasinet Natur&Foto.

Vinneren av 'Vinterlys' kåret

Det ble Konrad Inge Sørgård fra Sømna som vant med bildet Sølas lanterne..

Foto.no holder åpen dag hver tirsdag

Her blir det bare å komme ramlende inn på vei hjem fra jobb for å lære noe nytt

Modellkurs og fotoshoot

Donna Ioanna holder et modellkurs for alle.

Fujifilm slipper nytt kamera og to objektiver

Innstegsmodellen X-T200 med et lite og rimelig fastobjektiv, samt en standarszoom for GFX

Vi hedrer Lene Marie fossen

Foto.no hedrer nylig avdøde Lene Marie Fossen med blant annet foredrag med hennes nære venn og samarbeidspartner.

Digitaliser de gamle filmene dine hjemme

Vi har prøvd akkurat det, med en Reflecta Super 8-skanner. Les om hvordan det gikk.

Workshop i Georgia: Rik kultur og heftig landskap

Kaukasus kaller! Et av verdens eldste land, Georgia, har seilt opp fra glemselen som en favoritt de siste årene. Her snakker vi fabelaktig og utemmet natur, helt fra Svartehavets bølgeskvulp til øverste, ville fjelltopp. Stikkord er rik kultur, klostre, flere hundre år gamle svovelbad, gjestfrihet, høy vin- og matkultur – pluss svimlende utsikter og bildemuligheter som kan ta pusten fra oss. Bli med!

Workshop for tilstedeværelse og handlekraft i Italia: Kamerakuren – fotografér deg bedre

I middelalderlandsbyen Villa Faraldi finner vi ypperlige forhold for Kamerakuren workshop. En vakker og fredelig landsby, hvor norske kunstnere har funnet inspirasjon i generasjoner, blant annet Franz Widerberg, Kolbein Falkeid og Inger Sitter. Sammen skal vi en hel uke fokusere på kameraets helsebringende kraft, et verktøy som kan gi både bedre livsmestring og bedre bilder!

Bortgjemt perle med stolte tradisjoner

Bli med til Montenegro, den bortgjemte perlen med de stolte tradisjonene. Vi ønsker hjertelig velkommen til Herceg Novi! Grunnlagt i 1382, med dramatisk historie og storslagen utsikt mot Adriaterhavet. Hvordan Montenegro kan ha gått under radaren så lenge er et mysterium. Her er middelhavsklima og et sterkt kulturelt mangfold, bygget på mange og forskjellige tradisjoner. Folket er kjent for sin raushet og ærlighet. Hvordan vil du tolke Montenegro gjennom kameraet?

FIGURE STUDY MASTERCLASS MED GREG GORMAN - en av verdens mest kjente portrett og aktfotografer

Greg Gorman inviterer til en magisk to dagers workshop i aktfotografering. Det handler om å se og å gi regi i en sårbar setting. Greg går grunding gjennom hvordan å kommunisere med modellen for å oppnå det beste resulatet. Han deler sine verdifulle hemmeligheter og viser kunsten i å fremheve de riktige formene i aktfotografering. Ønsker du å lære hva som kreves for å lyssette aktmodeller har du en unik mulighet til å lære av en mester. Vi kan love deg et høyt energinivå, gode samtaler, dyktige modeller, foredrag og inspirasjon. Greg er en generøs veileder, og deler av sin erfaring hvor han alltid jobber tett på alle deltakerne.

Stem på månedens bilde

Avstemningen er godt i gang. Gi ditt bidrag til at det beste bildet vinner denne måneden også.
Åpne uskalert versjon i eget vindu